Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Nagyváradi Állami Filharmónia hangversenye

A Nagyváradi Állami Filharmónia hangversenye Kultúra

A 2019/2020-as Hangversenyévad második koncertjére november 22-én, 19 órától a Tamási Áron Színházban kerül sor, ezúttal a Nagyváradi Állami Filharmónia örvendezteti meg a közönséget műsorával.

Hirdetés
Hirdetés

Az előadók repertoárjában ez alkalommal Szergej Prokofjev I. hegedűversenye, valamint Ludwig van Beethoven VII. szimfóniája szerepel. A különleges műsort előadó zenekar élén az orosz-amerikai hegedűművész és karmester, Artur Kaganovskiy áll majd, szólistaként pedig Regi Álexandros Papa hegedűművész kápráztatja el a közönséget.

Artur Kaganovskiy hegedűművész, karmester,1986-ban született Moszkvában. Hároméves korában kezdett el hegedülni, majd a nagy hírnévnek örvendő Isaac Stern hegedűművész tanácsára és segítségével az Egyesült Államokban folytatta tanulmányait. Egyetemi és mesteri diplomáját a The Juilliard Schoolban, Masao Kawasaki és Lewis Kaplan hegedűtanárok osztályában szerezte. Magáénak tudhatja a Waldo de Mayo Nemzetközi Hegedűverseny első helyét, a Fritz Kreisler Hegedűverseny, a H. Gilbert és a Joseph Fuchs versenyek különdíjait. Regi Álexandros Papa Athénban, hegedűs családban született, 5 éves korában kezdett hegedűn játszani, majd az athéni Doukas iskolában tanult. Alig tíz év múlva, a görög eurovíziós verseny győzteseként Onassis Alapítvány ösztöndíjban részesült, amely lehetővé tette, hogy New Yorkba költözzön, ahol Isaac Malkin mellett kezdte el tanulmányait a Manhattan School of Music zeneiskolában, ahol 2008-ban diplomázott. A mesteri fokozatot a New Yorki The Juilliard Schoolban szerezte meg 2010-ben, ahol Kyung Wha Chungnál tanult.

Ugyancsak november 22-én délelőtt 10 és 12 órától a Leckehangversenyek második felvonása a rágcsálók világába kalauzolja el a gyerekeket. Az eseményen a Codex régizene-együttes és meghívottjai előadásában a Mezei egér – házi egér című mesejátékot tekintheti meg a közönség.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük