Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Őszi hálaadás Erdővidéken

Őszi hálaadás Erdővidéken Kultúra

A baróti unitárius egyházközségben vasárnap, szeptember 27-én 11 órától tartják az úrvacsoraosztással egybekötött őszi hálaadó ünnepi istentiszteletet. A szertartást Tatár Ágnes Tekla teológiai hallgató végzi.

Hirdetés
Hirdetés

Ez alkalommal Köpecen és Olaszteleken nem tartanak ünnepi istentiszteleteket, ottani híveiket is a baróti istentiszteletre várják – közölte Szabó Előd beszolgáló lelkész. A köpeci, olaszteleki és bardoci hívek Barótra szállításáról az egyházközség gondoskodik, kérik, hogy előzetesen jelentkezzenek Jakab Tünde Gabriella kántornál a 0742.723.374-es telefonszámon.

Felsőrákoson, ahol szintén számottevő unitárius közösség van, idén a járvány miatt elmarad az őszi hálaadás ünnepével a korábbi években szokásosan együtt tartott falunap, még az ünnepség utáni közebédet sem tartják meg – tudtuk meg Pető Elemér gondnoktól. Bölönben viszont a hálaadás ünnepén bemutatják a Botka Attila pécskai orgonajavító által felújított templomi orgonát.

– Tavasszal még újítanánk az orgonán, aztán szándékunk az, hogy templomi orgonahangversenyeket is szervezzünk a kiváló akusztikájú bölöni unitárius templomban – újságolta Kozma Albert tiszteletes.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük