Felhívás!

RÖVIDEN

Számítógép a pedagógusoknak

Sepsiszentgyörgy önkormányzata – polgármesteri hivatal és helyi tanács – pedagógusoknak nyújt egyenként 1500 lejig terjedő támogatást hordozható számítógép (laptop) vásárlására. Összesen 703 kérvényt iktattak, az eredményeket pedig most közölte a hivatal. Vállalnia kell az önrész kifizetését annak, aki az 1500 lejes támogatásnál drágább laptopot vásárol(t). A támogatás feltétele, hogy az igénylő sepsiszentgyörgyi oktatási intézmény alkalmazottja legyen, és a 2020–2021-es tanévben is pedagógusként tevékenykedjen. Nem részesülhetnek a támogatásban azok a pedagógusok, akik az utóbbi öt esztendőben már elnyertek hasonló, országos jellegű pályázatot, pályázatokat. 

A laptop-vásárlásra igényelt támogatásban részesülő pedagógusoknak ki kell tölteniük egy (interneten is megtalálható) típusnyomtatványt, és a vásárlási számlával együtt el kell juttatniuk Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala iktatói irodájába. A támogatással ösztönzött laptop-vásárlás fő célja az, hogy a koronavírus-járvány idején könnyítse, segítse a pedagógusok távoktatói tevékenységét. (bl)

Felhívás a nagyvilág keresztény magyar gyülekezeteihez

Október utolsó vasárnapján közös imára hívjuk a nagyvilág keresztény, magyar gyülekezeteit. A hagyománynak megfelelően este őrtüzekkel hívjuk fel a világ figyelmét Székelyföld autonómiatörekvésére. Figyelembe véve, hogy ez az év más, mint a többi, a világjárvány megfékezésére hozott korlátozó intézkedések sok helyen olyan feltételeket teremtenek, amelyekhez nekünk is igazodnunk kell. Ezért arra kérjük a gyülekezeteket, hogy az adott ország vagy település járványtani intézkedéseinek figyelembevételével szervezzék meg mind a délelőtti együttes imádkozást, mind az őrtüzek fellobbantását. Mindezek mellett tudatosítani kell az egész közösségben, hogy október 25-e Székelyföld Autonómiájának Napja.

Ezen a napon megemlékezünk Székelyföld autonómiájának hagyományáról, és egyben jelezzük a világnak, hogy nem mondunk le az önrendelkezés jogáról, nem mondunk le Székelyföld területi autonómiájáról.

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.