Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Óceán az új sláger

Óceán az új sláger Kultúra

Nemrég jelent meg a kézdivásárhelyi Kalányos Roland (KáeR) és a sepsiszentgyörgyi Rendi Sándor (Kapriccio) új dala az Óceán, amelynek a nézettsége a YouTube-videomegosztón már meghaladta a hatezret. A dal az életről, a harcainkról és az álmaink eléréséről szól. Az előző közös produkciójuk, a Félútnál – amelynek videoklipjében sikeres háromszéki sportolók is feltűnnek – is nagy népszerűségnek örvendett. KáeR-rel többek között erről az együttműködésről, a zene iránti szeretetéről és az életé­ben betöltött szerepéről beszélgettünk.

– Hogyan találkoztál a zenével és mikor?

– Szó szerint beleszülettem a zenei életbe, hiszen édesapám már akkor otthonosan mozgott a zenei világban, amikor világra jöttem. Mióta megtanultam beszélni, azóta énekelek is.

– Egyre több videokliped lát napvilágot, a rajongók szemlátomást szeretik, áruld el, ki írja a dalszövegeket?

– Már három önálló dalom és két olyan klipem is megjelent, amit mások közreműködésével adtam elő. Dalszövegeimet általam felkért szövegírók írják, viszont a Félútnál című dalunkat az egyik zeneszerző barátom írta.

– Ebben a klipben Rendi Sándorral, alias Kapriccióval énekelsz, és háromszéki kiválóságok mutatkoznak be. Mesélnél róla, honnan jött az ötlet?

– Az ötlet Kapricciótól származik, neki támadt az ötlete, hogy a videóban mutassuk be a környékbeli tehetségeket, akik motiválnak minket eredményeikkel, sikereikkel, elért céljaikkal. A dal szövegét is ő írta. Mivel ő rapper, általában az életről ír, a dal pedig a sikerekről, a kudarcokról, az önmegvalósításról, az álmokról és a célokról szól.

Hirdetés
Hirdetés

– Értékelendő a tehetségek felvonultatása, de mi alapján válogattatok, hogy kik szerepeljenek a klipben?

– Eredetileg nemcsak sportolókban gondolkodtunk, hanem sikeres közéleti szereplőkben, de végül arra jutottunk, hogy túl zavaros lenne a kép, ezért maradtunk a sportolók mellett. Aszerint válogattunk, hogy milyen eredményeket értek el, a szereplők legtöbbje országos, Európa- és Balkán-bajnok, és örömmel vállalták, sőt szerették, élvezték a közös munkát, hiszen még nem volt részük ehhez hasonlóban.

– Egy régi rozsdás vonaton készült a klip. Miért?

– Azért esett a vonatra a választás, mert az életünk is egy utazás, és csak rajtunk áll, hogy milyen vonatra szállunk fel, és merre folytatjuk utunkat. Mindig kell tudni dönteni a félútnál, erről is szól a dal.

– Legújabb közös dalotok az Óceán, amelyben édesanyád is megjelenik. Miről szól ez a dal?

– Azt szerettem volna, hogy a dalban a természetesség uralkodjon, ne színészek szerepeljenek, hanem olyan személyek, akik közel állnak hozzám, például az édesanyám, mert így szerintem sokkal hitelesebb. És ez a dal is az életről szól, arról, hogy otthonról elindulsz, kergeted az álmaidat, az út során találkozol jóval és rosszal, boldogsággal, szomorúsággal, szerelemmel.

– Készül már az új dal?

– Készül, és ugyancsak Kapriccioval közösen, mert úgy érzékeltük, hogy tetszik az embereknek ez az együttműködés.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. június 11., 9:58
    ÉRTÉKELÉS: -6

    Lehetséges, hogy dalaid nem a mi 🙂 generációnkat célozzák, de én teljesen más szemmel nézek rád mióta végighallgattam és néztem. Édesanyád nagyon büszke lehet rád és te is Rá! Az érzések melyek vezérelnek szüleid irányában és utadon, biztos vagyok benne, hogy segíteni fognak a helyes döntésekben! A rosszindulatú megjegyzésekkel ne foglalkozz, mondójuk/írójuk frusztráltságát tükrözik! Sok szerencsét! B.Csilla