Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Négy magyar büszkeség

Négy magyar büszkeség Kultúra

A történelem tengerében viszonylag ismeretlenül elmerült magyarokról mesélt Luzsi Margó meseterapeuta pénteken délután, a harmadik Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál családi programjának keretében, a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében.

Nem először vendégeskedett Szentgyörgyön Luzsi Margó, az egri Bródy Sándor Könyvtár olvasásnépszerűsítő programjának, az E-mesevárnak kitalálója és működtetője. A virtuóz mesélő valósággal a székükhöz szögezte a felnőtt hallgatóságát, a gyermekeket pedig egyszerűen beleszőtte meséjébe.
Most azzal a szándékkal ült a meseszékbe, hogy a felnőtteknek annyit mondjon a négy magyarról – akit a címbeli jelzőkkel illetett – amennyi arra sarkallja őket, hogy otthon utánaolvassanak ki is volt Szent Piroska, Szent László leánya, aki modern kórházat alapított a maga korában; III. Béla leánya, Konstancia cseh királyné, akit a béke angyalának neveznek, és aki az első, könyvvel a kezében illusztrált magyar; az Amerika felfedezői között levő Budai Parmenius István, aki latinul leírta az észak-amerikai kontinens szépségét és a kínai posta megalapítója, Kompolti Jób.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük