Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megvan a következő SepsiBook időpontja

Megvan a következő SepsiBook időpontja Kovászna megye

Május 23-a és 26-a között rendezik meg a SepsiBook harmadik kiadását. A szervezők közleménye szerint újból a könyvek és irodalmi találkozások fellegvárává alakítják át a Sepsi Arénát.

A SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál az elmúlt két évben több ezer könyvbarátot, olvasni szerető látogatót vonzott Háromszékről és Erdély több városából, értő és mélyen érző könyves közösséget kovácsolva maga köré. A korábbi kiadásokat övező nagy érdeklődés és lelkes visszajelzések arra ösztönözték a szervezőket, hogy még gazdagabb és tartalmasabb élményeket nyújtsanak a következő kiadáson.

Már az első SepsiBook nagy érdeklődést váltott ki, a második alkalommal visszaigazolódott, hogy a könyvvásár nem egyszeri, kezdeti fellángolás volt, most pedig a harmadik kiadásra készülve egyértelmű, hogy erre a rendezvényre szükség van Sepsiszentgyörgyön, Háromszéken – hangsúlyozta Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. – Sőt, merem állítani, kisugárzik egész Székelyföldre, alakítja kulturális erőterünket. Önkormányzatként az a feladatunk, hogy megteremtsük a biztos hátteret a kulturális eseményeknek, intézményeknek, így a SepsiBooknak is.”

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere is igencsak büszke a sepsiszentgyörgyiekre és a háromszékiekre, amiért ilyen nagy érdeklődéssel fogadták a SepsiBook előző két kiadását. Elmondása szerint a meghívottaktól érkező visszajelzések alapján a több ezer gyermek résztvevő is értő, kíváncsi hallgatóságnak bizonyult, látszik, hogy a városban, a térségben sokat foglalkoznak velük, felkészültek, szeretnek olvasni (ahogy a felnőttek is), és ebben nagy szerepe van a Bod Péter Megyei Könyvtár és a pedagógusok munkájának. „Nagy elégtétellel tölt el, hogy a meghívottak és résztvevők egyaránt elismerően nyilatkoztak a néhány éve indított könyvvásárról, és nagyon fontosak tartom a folytatást! A hétköznapi rohanásban az olvasás, az irodalom képes arra, hogy lelassítson, megnyugvást, menedéket nyújtson a világ gondjai elől” – fogalmazott.

Hirdetés
Hirdetés

Szonda Szabolcs, a SepsiBook programigazgatója úgy véli, céljuk nem lehet más, mint a háromszéki olvasóközönséggel is éreztetni a könyves világ, a kortárs írott kultúra pulzusát. „Két kiadás tapasztalatával tarsolyunkban is minden újabb SepsiBook megszervezése izgalmas, téttel bíró kihívás és feladat számunkra, amelynek a Bod Péter Megyei Könyvtár részéről is örömmel teszünk eleget, főként azért, hogy ismét elhozhassuk Sepsiszentgyörgyre, Háromszékre a romániai és magyarországi könyvkiadói termés legjavát, a mérvadó irodalmi jelenségeket, történéseket, az élményszámba menő művészeti kapcsolódásokat, újabb emlékezetes eseményt hozva létre itt, a kultúrák határvidékén” – mondta.

A SepsiBook könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált Sepsiszentgyörgy önkormányzata, Kovászna Megye Tanácsa, a Bod Péter Megyei Könyvtár, a Kónya Ádám Művelődési Ház, a Háromszéki Mikes Kelemen Egyesület és a Bod Péter Könyvtártámogató Egyesület szervezi. A Kárpát-medencei kiadók legfrissebb kínálatát gyűjti össze és mutatja be. Itt megismerkedhetünk kedvenc szerzőinkkel, a romániai magyar, román és határon túli kortárs írott kultúra képviselőivel, könyvbemutatók, beszélgetések, koncertek, kiállítások és előadások révén kapcsolódhatunk az irodalomkedvelők közösségéhez.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük