Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megtartották a Kézdi-kupát

Megtartották a Kézdi-kupát Kultúra

Harmadik alkalommal szervezték meg hétfőn a Kézdi-kupa elnevezésű megyei tánc- és tornaversenyt a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnok előtti téren. A megyéből öt klub táncosai, tornászlányai érkeztek a céhes városba, hogy mazsorett- és aerobikelőadásukkal örvendeztessék közönségüket.

Egy év szünet után, az elmúlt hetekben a megye több városában, úgymint Baróton és Kovásznán is szerveztek különböző táncversenyeket, a legutóbbit hétfő délután Kézdivásárhelyen tartották. Bemutatkoztak a sepsiszentgyörgyi Gyermekek Palotája, a baróti, a kovásznai, a zágoni és a házigazda, kézdivásárhelyi Tanulók Klubja táncosai.

Hirdetés
Hirdetés

Szerencsére a rossz idő, esőzés elkerülte hétfőn a céhes várost, így a csoportok ragyogó napsütésben mutathatták be előadásukat a sportcsarnok előtti téren, ahová népes közönség is összegyűlt. Mivel a kovásznai és a zágoni táncosok közlekedési akadályok miatt később érkeztek a helyszínre, így elsőként a kézdivásárhelyi Tanulók Klubjának Szivárvány, Tündérek, Katicák, Pillangók, 100x Szép és Neve-Nincs csoportjai léphettek „színpadra”, valamint a baróti Tanulók Klubjának Mozaik csoportja mutathatta be akrobatikus aerobik, a Pompa lányok pedig pompomos előadásukat.

A tavalyi pandémiás időszak alatt Temesváron szerveztek egy online táncvetélkedőt, amelyre 15 tanuló is benevezett szóló produkcióval, illetve duettekkel, és habár hagyomány szerint nem szoktak ilyen darabokkal fellépni a Kézdi-kupán, a szervezők idén lehetőséget adtak, hogy élőben, közönség előtt most is bemutassák előadásukat a táncosok.

A Kézdi-kupa tánc- és tornaversenynek volt meghirdetve, de Kis Katalin szervező, a kézdivásárhelyi Tanulók Klubja mazsorett csoportjainak vezetője lapunknak elmondta, sokkal inkább a tapasztalatcsere, a bemutatkozás és a másfél év szünet utáni találkozás volt az esemény célja, mintsem a versengés. Mint mondta, minden csoport, klub más és más tánc- és tornastílust képvisel, így a nap végén minden gyermek diplomával és érmével térhetett haza.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások