Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megíratta magát a regény

Többedik utánnyomásánál tart Czernay Hajna Ha fázik a lélek című könyve, melynek szerdai bemutatójára hívták a könyvszerető embereket a sepsiszentgyörgyi LibriM könyvesbolt udvarára.

Hirdetés
Hirdetés

A rendezvényen Máthé Kincső rádiós műsorvezető kérdezte a szerzőt, Székely Ildikót, alias Czernay Hajnát e „női könyvről”, melyről a férfiak is úgy vélekednek: „ezt jól megírtad”!

Nem írói ambíciókkal formálódtak mondatokká az első gondolatok, érzések, a könyv szabályszerűen megíratta magát – vallotta a szerző, magyarázatként pedig elmondta, hogy – mint a könyv főszereplője is – sokáig ő maga is egy önbizalom-hiányos, a megfelelési kényszer súlya alatt szerepei mögé rejtőzködő személyiség volt. A regény azonban bátran szól arról is, milyen az, amikor egy házasságban fázik a nő lelke, mert a párkapcsolat nem nyújtja azt a melegséget, biztonságot, amire hivatott, és hogyan vezet ez (az alcím már elárulja) a házasságon kívüli boldog kapcsolathoz.

A mélylélektani regényben mindenki magára találhat, hangzott el, hiszen Réka, a főszereplő személyében számos női sorstapasztalat van összegyúrva. Ildikó mindennapi masszőri munkája során szembesült vele, hány „sorstársa” betegszik meg testileg is azért, mert boldogtalan, mert nem tud szeretettel feltöltődni. Neki magának az írás jelentett terápiát, másnak talán a könyv olvasása lesz az, a szerző szerint mindenképpen jó kiírni, kimondani, ami bánt.

A visszajelzések szerint sok nő valóban átéléssel olvassa a könyvet, de az a férfiak számára is jó ajándék lehet – nem mindegyikük veszi észre ugyanis a folyamatokat, azt, hogy mellette egy nő érzelmi nélkülözésben él, csak akkor, amikor már nagy a baj…

A regény e-könyv formájában is kapható.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások