Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mesterek Szentgyörgyön

Mesterek Szentgyörgyön Kultúra

A járványügyi szigorítások miatt – a G6 megnyitójához hasonlóan – a Grafikai Biennálé Facebook-oldalán kerül sor a 2018-as fődíjas Jing Liu (Cn) Mesterek (Masters) című kiállításának virtuális megnyitójára ma, október 12-én 18 órától.

Hirdetés
Hirdetés

Jing Liu egyetemi docens a Changsha Egyetem Sokszorosító Grafika tanszékén, tagja a Kínai Művészek Egyesületének és a Hunani Művészek Egyesületén belül a Grafika és Vegyes Technikák Bizottságának, igazgatóhelyettese a Changsha Művészek Egyesülete Grafikai Bizottságának. Az 5. Székelyföldi Grafikai Biennálé győzteseként immár másodszor mutatkozik meg Sepsiszentgyörgyön.

„A jelenlegi tárlaton bemutatott Mester-sorozat több síkon is rájátszik bizonyos ellentétekre, kettősségekre. A kiállításon végighaladva felfedezhetjük egyrészt a portré műfajának rétegződését, a művész ugyanis egyszerre bontakoztatja ki az emberi és a művészi jelleget az arcokon, olyanformán, hogy egyiket se rendelje alá a másiknak” (Vargha Fruzsina művészettörténész).

A kiállítás az Erdélyi Művészeti Központban tekinthető meg november 6-ig, keddtől péntekig 10 és 17 óra, míg szombaton 10 és 18 óra között, továbbá online a www.grafikaiszemle.ro oldalon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük