Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Magyar nyelv” díjat kapott

„Magyar nyelv” díjat kapott Kultúra

Kézdivásárhely testvérvárosa, Hatvan minden évben díjazza azokat a testvérvárosaiban élő diákokat, akik kimagasló eredményt érnek el a magyar nyelv művelésében és tanulásában. Idén a céhes városból Rancz-Gyárfás Hanna részesült a Hatvany Lajos-kitüntetésben, amit a napokban kaptak kézhez.

Hirdetés
Hirdetés

Szeptemberben a hatvani képviselői testületi ülésen több kitüntetést adtak át, köztük a Hatvany Lajos Kitüntető Emlékdíjat is. A díj Hatvan város, magyar anyanyelvű oktatást is végző testvérvárosában élő, 18 éves kor alatti személynek adományozható, aki kimagasló eredményt ért el a magyar nyelv művelésében és tanulásában. Ebben az évben két diák, Rancz-Gyárfás Hanna és a beregszászi Kossuth Lajos Líceum 8. osztályos tanulója, Répási Anna kapta meg.

„Nagy öröm számomra, mert a tavaly sok verseny és sok program volt, amiben részt vettem, és ez egy hatalmas visszaigazolás nekem. Igazából mindig utólag ébredek rá, hogy megérte végigcsinálni. Szeretem, ha történnek körülöttem az események, még akkor is, ha ez nehezen egyeztethető össze az iskolával” – nyilatkozta lapunknak Rancz-Gyárfás Hanna, a Nagy Mózes Elméleti Líceum XII. osztályos diákja, aki rendszeres fellépője iskolai és városi ünnepségeknek, számos szónok-, mese-, balladamondó verseny 1. és 2. díjazottja.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük