Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kizárólag online felvételi lesz az egyetemeken

Kizárólag online felvételi lesz az egyetemeken Kultúra

Online zajlik idén a felvételi a sepsiszentgyörgyi egyetemeket. A kért dokumentumokat interneten kell elküldeni, majd szintén online értesítik a felvételt nyert hallgatókat.

Az egyetemeken júliusban kezdődik az iratkozás, a BBTE kihelyezett tagozatán, illetve a Sapientián is online várják a jelentkezőket. A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyre kihelyezett tagozatán három karra hirdetnek felvételit: közgazdaság- és gazdálkodástudományi kar (alap- és mesterképzés), politika-, közigazgatás- és kommunikációtudományi kar (alapképzés), környezettudományi és környezetmérnöki kar (alapképzés).

A jelentkezők WhatsApp üzenetben kell elküldjék az ADMITERE szót, és minden információt megkapnak, amely az iratkozással kapcsolatos. Az online felületen kitöltött iratkozási lap mellé különböző dokumentumokat kell csatolniuk és szándéklevelet írniuk. Ezt követően figyelemmel kísérhetik a dokumentáció feldolgozását és végül az eredményt is. A közigazgatás szakra magyar nyelven összesen 50 helyet hirdettek meg, 17 tandíjmentes és 33 tandíjas helyet, román nyelvű képzésen 100 hely van: 12 tandíjmentes és 88 fizetéses. A tandíj évi 2800 lej körül lesz. A felvételi iratkozás július 9-én kezdődik.

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen szintén online fogadják az iratkozókat, az egyetem weboldalán. A jelentkezőknek saját felelősségükre nyilatkozniuk kell arról, hogy az online platformra feltöltött adatok hitelesek, és a szkennelt dokumentumok megfelelnek az eredeti okiratoknak, valamint arról, hogy sikeres felvételi esetén az adott képzésre való beiratkozás során a jelentkező felmutatja az eredeti okiratokat. Az iratkozás július 8-án kezdődik, ettől a naptól lesz elérhető a platform. A sepsiszentgyörgyi egyetemen két szak indul idén. Az egyik a harmadik évfolyamot kezdő agrármérnöki szak, ahol 30 hely van, amelyből öt fizetéses. Idén indul elsőként magyarul az erdőmérnöki szak, ahol szintén 25 tandíjmentes és 5 költség-hozzájárulásos helyet hirdettek meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. június 15., 5:56
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Az nem egyetem,az egy szep epulet….az egyetem fogalomhoz semmi koze.Ja,es persze indul magyar nyelven szak…az kell,hogy romanul meg koszonni se tudjanak.