Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kis Bábel a Mikesben

Kis Bábel a Mikesben Kultúra

2017 szeptemberében startolt az az Erasmus + pályázat, amelynek keretében a Mikes Kelemen Líceum diákjai portugál, török, finn és anyaországi kortársaikkal közösen igyekeznek megérteni a holokausztot, a második világháborút, levonni a tanulságokat, megérteni a jelent, megsejteni a jövőt.

Kiss László, a Mikes-líceum könyvtárosa indítványozta ezt a projektet, melyben több európai kollégája is részt vesz, így tegnap Kiss Imre főtanfelügyelő és Már István igazgató jelenlétében ő nyitotta meg az iskola dísztermében tartott kis gyűlést, amelyen köszöntötték a finn Espoo, a portugál Leiria városából és az Ankarából, valamint Debrecenből érkezett tanárokat és diákokat.

A rövid üdvözlési ceremónia után már­is ismerkedős játékba bonyolódtak, hogy megalapozzák az egy hét alatt szövődő barátságokat, végül is ez az egyik legnagyobb hozadéka egy ilyen együttműködésnek, ezért is vannak a diákok családoknál elszállásolva. A vendégeknek azonban tartalmas programot is szerveztek, melyben zsidótemető- és múzeumlátogatás, kézműveskedés, nyelvtanulás, kirándulás is szerepel, természetesen több könyvtárbeli rendezvény és tanári tapasztalatcsere mellett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük