Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kincsem a pincetetőn

Kincsem, a legyőzhetetlen csodakanca epikus története a címe az idei lovas előadásnak, amely idén sem marad el a Székely Vágtán. Erdély legnagyobb galoppversenyének kilencedik kiadásán számos más kísérőrendezvényen vehetünk részt.

A pénteki műsor 19 órakor gyermektáncházzal indul, majd 20 órától megnézhetjük a huszárok ügyességi versenyét a Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület rendezésében, utána pedig, 21.30-tól részt vehetünk a Kincsem nyilvános főpróbáján.

Szombaton 15.30-tól baranta-bemutató, 16.30-tól kaszkadőrshow, 17.30-tól lovasíjász harci bemutató, 18.30-tól a Székelyföldi Magyar Szablyavívó Iskola bemutatója, 19 órától 1848 korabeli huszárbemutató lesz. 21 óra 30 perctől kezdődik a Kincsem, a legyőzhetetlen csodakanca epikus története című produkció a Nemzeti Lovas Színház előadásában, közreműködik a Hungarian Trick Riding Team, valamint a Nemzeti Lovas Színház tánckara és lovasai, emellett helyi tehetségek, a Kincskeresők és a Bekecs néptáncegyüttes.

Hirdetés
Hirdetés

Mindeközben ízelítőt kaphatunk Gyergyó népi kultúrájából, lesz népművészeti és lovas kézművesvásár, gyermekfoglalkozások, lovagoltatás, képzőművészeti kiállítás az Incitato nemzetközi alkotótábor anyagából, és megtekinthetjük a Lovas életképek és hagyományok Háromszéken című anyagot a Balassi Intézet sepsiszentgyörgyi fiókintézete szervezésében.

Amúgy a vágta előfutamai szombaton lesznek (13 órától a Székely Vágta, 14 óra 30 perctől a Góbé-futam), a döntőkre vasárnap kerül sor (17.15-től a Góbé-futam, 18 órától a Vágta). Az első három helyezett és a szervező település részvételi jogot nyer a Nemzeti Vágtára, amelyre október 19–20-án kerül sor a Hősök terén. A Régió díjugrató kupát vasárnap 10 órától szervezik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük