Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Színes kísérőrendezvények

Odafigyeltek a szervezők arra, hogy a lovakon kívül is legyen, amivel szórakozni a hét végén Sepsibodokon. Bár a főszerep kétségtelenül a négylábúaké, hisz az oltszemi pályán háromcsillagos nemzetközi versenyre kerül sor, ahol kvalifikációs pontokat lehet szerezni az idei németországi kettesfogathajtó világbajnokságra, azért egyébbel is várják a településre látogatókat.

Szombaton 16 órától Oltszemen, a kastélyban mutatják be a Mikó-kastély történetéről szóló könyvet. A nap további részében fellép a Zöld fenyő néptáncegyüttes, az árkosi fúvószenekar, majd este a Fúvó Shock Orchestra és Delhusa Gjon adnak koncertet. Mindezek előtt, 15 órától munkaló-szemlére kerül sor.
Vasárnap 17 órától a sepsikőröspataki–kálnoki fúvószenekar előadását hallgathatják meg az érdeklődők, ezt követően pedig az Erdélyi Lovaskaszkadőr Egyesület bemutatójára kerül sor, a nap további részében a Nagykürt 95 fúvószenekar ad elő, majd a Vezivius együttes, valamint Zoltán Erika koncertje után tűzijáték zárja az eseményt.

Hirdetés
Hirdetés

A gyerekekről sem feledkeznek meg, szombaton és vasárnap 10 és 17 óra között kézműves-foglalkozások várják a kicsiket, a felnőttek pedig megtekinthetik a Női lovas öltözékek, dáma lovasság, valamint A Bánffy lovas ménes fotókiállítást.

A II. nemzetközi kettesfogathajtó verseny pénteken 12 órakor díjhajtással és bemutatóval kezdődik, szombaton, a pályaismertetést követően, 12 órakor kerül sor a talán leglátványosabb, vizes árkot is magában foglaló maratonhajtásra, vasárnap 12 órakor pedig az akadályhajtáson mérik össze tudásukat a fogatok, az eredményhirdetés 16 órakor lesz

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük