Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kettős világban

Kettős világban Kultúra

Ma 13 órától diákoknak, 19 órától pedig szabad előadásban játssza P. Magyarosi Imola színésznő (képünkön) Kettős világban című Nemes Nagy Ágnes-estjét a Vigadóban.

„Mit tud a vers hozzáadni a mindennapjainkhoz? Olvasunk-e verseket? Ha igen, milyen indíttatásból? Van-e szükség manapság a versre?” – teszi fel a kérdéseket a művésznő, melyre úgy keres válaszokat, hogy Nemes Nagy Ágnes életművéből táplálkozik. Megkísérli a költőnő művein keresztül felfedni az e mögött rejtőző embert, és a benne folytonosan lüktető vívódásokat. Valós, és igencsak aktuális témák bukkannak így elő – akár a szerelem örökös harca, helyünk, hivatásunk a világban, vagy a fenti erőkkel való kapcsolat, ennek a kérdésnek az elmaradhatatlan válaszigénylése.

Hirdetés
Hirdetés

„Hogyan emelhet fel a hétköznapi fásultságunkból egy versben megfogalmazott gondolat? Tud-e irányt mutatni esetleg eltévelyedett pillanatainkban a líra? Mert, amint azt egy elismert pszichológus vallotta, sokkal többet kapott a szakirányú képzésében a szépirodalomtól, mint a szakíróitól. Az életfilozófia ami egy-egy versben rejtőzik, gazdag kalandozást ígér. Ezt az utat szeretném nézőimmel bejárni, hogy ne csak az ékes szólás miatt vegyük elő lírai értékeinket, hanem a nyelvi értékeken túlmutatva, merjünk mélyebbre látni” – vallja az előadásról P. Magyarosi Imola.

A studióelőadásra egy jegy ára 20/15 lej. Az előadást a bérletesek is megtekinthetik, az új bérletrendszer „választható előadásaként”, 10 lejes kedvezményes jegyet kiváltva a bérlet felmutatásával.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük