Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

KASZÍT Kovásznán

KASZÍT Kovásznán Kultúra

Szombaton és vasárnap a Kovásznai Városi Művelődési Ház és a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület szervezésében tartják a 3. Kovásznai Amatőr Színjátszók Találkozóját (KASZÍT) a fürdővárosi Művelődési Központban a Kovászna megyei művelődési központ és a Communitas Alapítvány támogatásával.

Lázár-Prezsmer Endre, a MUKKK vezetője elmondta: többnyire a székelyföldi régióból várnak csapatokat, ezáltal ápolva a műkedvelő színjátszás hagyományát és szeretetét, felkeltve az érdeklődést a fiatalabb nemzedékekben. A rendezvény abból a célból jött létre, hogy a műkedvelő színjátszó csoportok között erősítse a kapcsolatokat és az egészséges versenyszellemet.

Hirdetés
Hirdetés

A 10. Székelyföld Napok keretében megtartandó színjátszó találkozón minden résztvevő társulat bemutat egy 20–90 perces előadást, majd a nap végén szakmai értékeléseket, beszélgetéseket tartanak a rendezők, színészek vezetésével.

A szombati program: 16:00 3. KASZÍT megnyitója, a program ismertetése; 16:15 Dicsőszentmártoni Népszínház – Hullám Izabella: A tacskó – vidám jelenetek; 17:00 Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad (Kovászna) – Karinthy Frigyes: A cirkusz; 18:30 Pódium Színkör (Székelykeresztúr) – Moliére: Tartuffe; 21:00 Beszélgetés az előadásokról. Vasárnap: 12:00 Ködszurkáló Kisszínház (Szentegyháza) – Neil Simon: Furcsa pár; 15:00 Pokolsár Társulat (Kovászna) – Móricz Zsigmond: Túrós felügyelő; 16:00 Pódium Színjátszó Társulat (Kovászna) – Nóti Károly: Szélhámosok; 17:20 Beszélgetések az előadásokról. A belépés ingyenes, a szervezők fenntartják a programváltoztatás jogát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük