Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Idén is lesz Cuki-tábor

Idén is lesz Cuki-tábor Kultúra

Idén is megszervezik a cukorbeteg gyermekek, fiatalok táborát Kovászna megyében. Az életmódtábor 17. alkalommal segíti, támogatja a cukorbetegeket, a táborozók nagy része visszatérő vendég.

Dobolyi László, Kovászna Megyei Cukorbeteg Gyermekek és Fiatalok Egyesületének vezetője elmondta: fontos, hogy évről évre találkozzanak egymással azok, akik ezzel a betegséggel élnek, főként a fiatalok, gyerekek. Ebben az évben július 29. és augusztus 5. között szervezik a tábort Benedekmezőn, ahol lehetőség lesz az ismerkedésre, kikapcsolódásra, de tanulásra is. Sok olyan gyermek van, aki ebben a néhány napban tanulja meg beadni magának az inzulint, vagy itt győzi le félénkségét, ami a betegségéből fakad.
Az egyhetes nyaraláson 30 gyermek és 15 szülő vesz részt, akiket szintén felkészítenek a betegséggel kapcsolatos teendőkre. A táborban szórakoztató játékok, íjászat, elméleti és gyakorlati játékos tanulás várja a résztvevőket, de kirándulást is szerveznek a barcarozsnyói Dino-parkba. A tábor része, hogy orvosok, diabetológusok a cukorbetegségről, az inzulinbeadás módozatairól tartanak előadást, illetve hemoglobinacea-mérés és szemfenék-vizsgálat is lesz.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások