Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Idén is jutalmaz az RMPSZ

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) kilencedik alkalommal hirdette meg az Apáczai-díjat, amelyre online pályázhattak a tanárok tudományos munkákkal.

Az RMPSZ szaktestületei úgy döntöttek, bár számos tantárgyverseny elmaradt, és a pedagógusok szakmai megnyilvánulásait, lehetőségeit is korlátozta a világjárvány, jutalmazza az elmúlt tanévben kiemelkedő tanulmányi eredményeket elért diákokat, illetve a pedagógusoknak kétévente meghirdetett, Apáczai-díjra beérkezett tudományos munkáit.

Hirdetés
Hirdetés

A pályázati kiírásra 40 munka érkezett, amelyből 13 Kovászna megyéből, közülük dr. Antalka Ágota Modern világunk népbetegsége a kiégés című tudományos munka Apáczai-díjat kapott, illetve Török Árpádot aranyfokozattal jutalmazták a Sepsiszentgyörgy városkalauz című pályaművéért.
A matematika terén kiemelkedő eredményeket elért Miklós Csengét, a Székely Mikó Kollégium tizenkettedikes diákját Bolyai Farkas-díjjal Bod Péter Tanítóképző 11-es tanulóját, Buna Blanka-Borókát pedig Kós Károly-díjjal jutalmazták az anyanyelvápolás terén elért kiemelkedő eredményeiért.
A megye legjobb középiskolás tanulója címre, azaz a Mákvirág díjra azon diákok pályázhattak, akik kiemelkedő eredményeket értek el tantárgyversenyeken, kulturális és sportrendezvényeken, valamint példás magatartásúak. Bronz fokozatot értek el Dobra László Edgár és Rancz-Gyárfás Hanna, a Nagy Mózes Elméleti Líceum tanulói.
A járványügyi óvintézkedések miatt az ünnepi díjátadót elmarad, de a díjakat, a kisplasztikákat és az okleveleket az RMPSZ megyei elnökei helyi, zártkörű rendezvények keretében átadják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. október 31., 15:44
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Aki igazán fel tudná mérni társait, azt meg se kérdezik. Aki pedig csak öszvérmódon dolgozott, azt korbácsolják, de nem jutalmazzák.

  • User
    Dátum: 2020. október 31., 15:54
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Hajnalka több, mint 18 tagot törölt a névsorból. Aki miértelt, talán vissza kerülhetett volna. Volt akiknek más véleményük volt, azokról hazudott a csaj. A naccsága támogatását élvezte. Bizonyosan van 10, aki a főnöknőtől nem számíthatott csak tagadásra.