Felhívás!

„Hiányoznak a fenyvesek, Székelyföld”

„Hiányoznak a fenyvesek, Székelyföld” Kultúra

Tíz éve, hogy a kézdivásárhelyi születésű László Attila megnyerte a Csillag Születik tehetségkutatót, azóta rengeteg fellépése volt, több saját dalt adott ki, és nemsokára új nagylemeze is elkészül, amelynek kedvezett az a rengeteg szabad idő, amit a vírusjárvány okozta kényszerhelyzet teremtett. Fiatal énekesünkkel felelevenítettük énekesi pályafutásának kezdetét, és jövőbeli terveiről is beszélgettünk.

– Mivel tölti a mindennapjait, melyre egy éve már, hogy rányomta bélyegét a világjárvány?

– Ez a pandémiás időszak, sajnos, nagyon érintette a munkámat is, viszont úgy tekintettem erre, hogy ez is egy lehetőség. Ezt a sok rám szakadt „szabadidőt” igyekeztem kihasználni. Jelenleg alkotói időszakomban vagyok, tavasszal tervezem egy új, saját dalokból álló nagylemez kiadását, így volt és van időm ezzel foglalkozni.

– Elég hosszú utat járt be, amióta megnyerte a Csillag Születik versenyt. Meséljen arról, hogy azóta mi történt önnel?

– Idén lesz 10 éve, hogy elindultam a Csillag Születik versenyen. Azóta nagyon sok minden történt velem. Koncertezve bejártam a Kárpát-medencét, illetve az óceánon túlra is sikerült eljutnom a magyar közösségekhez. Elkezdtem saját dalokat írni, és elmondhatom, hogy szerencsésnek érzem magam, hogy sikerült ezen a pályán megmaradnom, és így azzal foglalkozhatok, amit szeretek.

– Elég fiatalon került reflektorfénybe. Milyen volt érezni a siker ízét?

– Akkor, 14 éves fejjel kicsit másképp fogtam fel azt, ami velem történt. Úgy alakult minden, mint egy mesevilágban. Élveztem, hogy sokan felismernek az utcán, fellépések fellépést követtek, sok embert megismerhettem. Teljesen pozitívan érintett a helyzet, kihasználtam, hogy úgymond egy másik világba cseppentem, ahol csak úgy történnek az események.

– A sikerhez hozzájárult, hogy rendszeresen vállal fellépéseket. Ki segít ezekben?

– Igazából sosem volt állandó mene­dzserem. Most sincsen. Nem is kell még, hiszen egymagam jelenleg el tudom intézni a dolgaimat. Szerencsére sok jó emberhez sodor az élet, akik segítenek ezekben, tanácsokkal látnak el, valamint segítenek a turnék, koncertek leszervezésében is. A turnékat általában olyan helyek köré szoktam szervezni, ahol éppen lehetőségem van arra, hogy fellépjek.

– Hol lépett fel legtöbbször?

– Jelenleg Magyarországon élek, és itt is léptem fel a legtöbbet. Szoktam Erdélybe is hazajárni, és ha minden igaz, és a szerencse is velem tart, akkor valamikor tavasszal, a járványhelyzettől függően, lesz egy kis turném Nagyváradon, Marosvásárhelyen és Szatmárnémetiben.

– Érez honvágyat?

– Igen, mindig hazavágyom, de sajnos, ezekben az időkben nehezebb a hazalátogatás, ám amint lehetőségen van, mindig hazautazom, hiszen hiányoznak a fenyvesek, Székelyföld, mert igazából az az otthonom.

– Volt egy olyan kijelentése korábban, hogy nem népszerű, hanem inkább elismert szeretne lenni. Ezt hogy értette?

– Nem szeretnék celeb lenni, nem kedvelem azt, ami ezzel a szereppel jár. Azt szeretném elérni, hogy a zeném által legyek ismert, és ne azért, mert akármit bevállalok. Szeretnék értéket képviselni, és ezért hajlandó vagyok a nehezebb utat választani.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások