Felhívás!

Háromszéki táncoslányok

Háromszéki táncoslányok Cseperedő

A Gyermekek Palotája Love to Dance tánccsoportjának három táncosa – Konnát Barbara, Galang Nicole Anne és Cernescu Denisa Maria – jutott tovább a Pro Tv Românii au talent nevet viselő tehetségkutató versenyének következő fordulójába.

A Love to Dance tánccsoportból összesen hat táncost hívtak meg a versenybe, közülük négyen mentek el az előválogatásra, és hárman jutottak tovább.

Konnát Barbara a Váradi József Általános Iskola hatodik osztályos diákja, három éve versenyszerűen táncol, tehetségét több országos és nemzetközi díj bizonyítja. Már az első országos szintű táncversenyén második helyen végzett, és megnyerte a kategória táncosa címet. 2019-ben világbajnoki ezüstérmet nyert a Love to Dance tánccsoporttal, tavaly szóló kategóriában a világbajnoki elődöntőn második helyen végzett, és magas pontszámmal továbbjutott a világbajnokságra a profi ligába.

– Barbi nagyon tehetséges kislány, akiben egyből megláttam a potenciált. Sokat dolgozik, és arra törekszik, hogy még jobb táncos legyen. Nagyon sokat fejlődött az elmúlt 2 évben – jellemezte tanítványát Molnár Enikő.

Galang Nicole Anne és Cernescu Denisa Maria a Mihai Viteazul Líceum diákjai. A Fülöp-szigetekről származó Nicole kilenc éve él Sepsiszentgyörgyön, 11. osztályos, és 2013 óta táncol. A kilencedikes Denisa hat évvel ezelőtt iratkozott be táncra. Mindketten sokat dolgoznak, tehetségüket több hazai és külföldi versenyen is díjakkal ismerték el.

– Nicole szerény, mindig vidám, kedves, őszinte, tisztalelkű lány. Más kultúrából jött, és ez látszik a viselkedésén, kedvességén, hozzáállásán. Nagyon törekvő, szorgalmas. Denisa nagyon sokat dolgozik, egy versenyszezon alatt öt produkcióban is szerepel, ami nagyon komoly munkát igényel, rengeteget edz, és mindig maximálisan teljesít. Egy éve megsérült a térde, de nem adja fel, harcol az álmaiért – mondta az oktató.
Molnár Enikő büszke tanítványaira, és mint fogalmazott, bármi is lesz a következőkben, elégtétellel tölti el, hogy részt vehettek az ország legrangosabb és legnehezebb tehetségkutató versenyén.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.