Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hadművelet a parkban

Hadművelet a parkban Kultúra

A kézdivásárhelyi Macskakő színjátszó- kör tagjai gyereknap előttre tervezték készülő produkciójuk bemutatóját, ám ezt jelen helyzetben kénytelenek elhalasztani. Azonban a csoport tagjai a világhálónak köszönhetően ebben az otthonülős időszakban is sok időt töltenek „együtt”, osztotta meg lapunkkal Daczó Zádor, a Macskakő vezetője.

– Kárpáti Péter kortárs író, rendező, dramaturg Cinóber hadművelet című darabja szolgál az új előadásunk alapjául, de nem ragaszkodunk 100%-ig az eredeti szöveghez, hanem próbáljuk azt sajátunkká tenni – hangsúlyozta beszélgetésünk elején Daczó Zádor.

Hirdetés
Hirdetés

Megjegyezte, jelenleg a színjátszó kör tagjai online próbákat tartanak. „Igyekszem ebben a nehéz időszakban is összetartani a csapatot, ezért videochaten tartunk próbákat, játszunk, beszélünk az előadásról. Emellett előadásokat is nézünk, hiszen elég sok alkotás elérhetővé vált a világhálón. Visszatérve a készülő produkcióra, a szereposztás megtörtént, és a gyerekek hozzáláttak a szövegek megtanulásához. Fontosnak tartom ezt a fajta kapcsolattartást, hiszen így, amint véget érnek a járvány miatti szigorítások, töretlenül folytatódhat a munka, és a csapat sem esik szét közben” – fejtette ki a diákszínjátszók vezetője.

Hozzátette, május végére a Wegener-parkban tervezett bemutatót a lehetőségekhez mérten egy későbbi időpontban megtartanák. „Vélhetően a szükségállapot lejártával a diákokat leterheli majd a tananyag bepótlása, talán a nyári, hagyományosan vakációs időszak is »átrendeződik« majd, ám azon leszünk, hogy még idén bemutassuk a tervezett helyszínen az előadást” – summázott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük