Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mutasd, mit olvastál?

Mutasd, mit olvastál? Kultúra

Karanténjátékra hívja olvasóit a Bod Péter Megyei Könyvtár, melynek révén bárki felolvashat kedvenc művéből egy részletet, melyet az intézmény oldalán tesznek közzé. A virtuális felolvasások a személyes találkozást pótolják.

Mutasd, mit olvastál? Jó? – erre a könyvtárban gyakran elhangzó kérdésre építették fel azt a kihívást, amelyhez bárki kapcsolódhat a következő időszakban. Mivel a könyvtár bezárt, hiányzik a személyes találkozás, az ismerős arcok, és csak az online térben érintkezhetnek a könyvtárosok, olvasók. Ezért hívták életre a képes-hangos találkozókat, melyek révén aktuális vagy kedvenc olvasmányaikat oszthatják meg egymással az olvasók.

Hirdetés
Hirdetés

Arra kérik látogatóikat, azokat, akik részt vennének a kezdeményezésben, hogy olvassanak fel egy-egy rövid irodalmi alkotást vagy részletet, rögzítsék a felolvasást, amelyet a könyvtár közzétesz Facebook-oldalán és honlapján is. A felolvasás javasolt időtartama 3–5 perc hangfelvétel vagy videó formájában rögzítve, illetve fotót is várnak arról, aki felolvas. A video- vagy audioanyaghoz csatolni kell a szerző nevét és a mű címét is, illetve egy rövid nyilatkozatot arról, hogy a felolvasó beleegyezik a felvétel közösségi célokra való használatába térítésmentesen. Kiskorúak esetében a szülő beleegyezése szükséges.

Az önkéntes olvasókat arra kérik, érthetően, élvezhetően olvassanak, hiszen ezeket a felvételeket tudják majd közzétenni. Fontos még, hogy a felolvasott szöveg ne sértse a közerkölcsöt, ne tartalmazzon obszcén kifejezéseket, rasszista vagy más jellegű gyűlöletkeltést.

A felvételeket e-mailben lehet elküldeni bodpeterkonyvtar74@gmail.com e-mail-címre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük