Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gitárkoncert a zabolai Mikes-kastélyban

Gitárkoncert a zabolai Mikes-kastélyban Kultúra

Az Egyesült Államokban három éve alakult Austin Guitar Quartet román tagja, Dragoş Ilie gitárművész koncertezik szombaton, január 13-án este a zabolai Mikes-kastélyban.

Hirdetés
Hirdetés

A kortárs romániai gitárművészek közül az egyik legtehetségesebb és világszinten a legismertebb a jászvásári Dragoş Ilie, aki jelenleg tanársegéd az Egyesült Államokbeli Austinban, az University of Texas egyetemen, ahol a világhírű Adam Holzman jazz billentyűs irányítása alatt készíti doktori értekezletét.

A felső-háromszéki koncert címe Gitáros örömök (Guitar Delights), az előadás pedig szombaton, január 13-án 17 órakor kezdődik a zabolai Mikes birtok kastélyában – tudtuk meg a gyimesbükki Pál Damjántól, az Emberek ihletnek (Oamenii inspiră) egyesület vezetőjétől, a koncert egyik szervezőjétől.

Dragoş Ilie eddig több mint 40 nemzetközi hangversenyen kapott díjat, Európán kívül koncertezett az Egyesült Államokban és Ázsiában is, az Austin Guitar kvartettet pedig a „The Singing Guitar” című albumával Grammy-díjra javasolták.

„Dragoş Iliet ismerjük, már fellépett az általunk szervezett koncerteken – amikor a világhírű hegedűművész, Alexandru Tomescu mellett zenélt a Stradivarius – Paganini Magic elnevezésű koncertsorozatunkon. A zabolai koncertre Dragoş Ilie színes repertoárral készült, romániai és külföldi híres zeneszerzők műveiből. A januári háromszéki koncertre a 14 éven aluliak számára a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött” – mondta el Pál Damján.

A szombat esti zabolai koncertre belépőket ezen az oldalon lehet vásárolni.

Dobos László

Fotó: Dragoș Ilie/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük