Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fiatalok lelkinapja

November 30-án, szerdán Kézdivásárhelyen a Szentháromság Plébánia és a Kézdi-Orbai Kerületi Ifjúsági Lelkészség szervezésében tartottak fiatalok lelkinapját, mintegy 70 résztvevővel. A moderátor Fülöp László nagykászoni plébános volt, aki az adventi szent idő aktualitását tárgyalta a szeretetnyelvek vonatkozásában.

Házigazdaként Olasz Béla segédlelkész köszöntötte a fiatalokat, majd közös imával indították a lelkinapot. Ezt követően kreatív csoportjátékokban vettek részt Gál Anna Tímea, a Szentháromság Plébánia munkatársának vezetésével. Az ismerkedés után Fülöp László nagykászoni plébános előadását hallgatták meg, aki kiemelte: „az adventi szent idő lehetőség, hogy felkészüljünk Isten önajándékozásának az elfogadására. Ezt megélhetjük nap mint nap, amikor hálát adunk életünkért, a szeretteinkért, mind Isten ajándékai. Ha ezt meg tudjuk tapasztalni, hogy mi magunk is megajándékozottak vagyunk, akkor nem lesz teher számunkra maga az ünnep sem. Isten közeledése arra bátorít, hogy mi magunk is nyitottá váljunk embertársaink iránt”.  Az előadás további részében a moderátor a Gary Chapman által megalkotott 5 szeretetnyelvvel (elismerő szavak, minőségi idő, ajándékozás, szívességek, testi érintés) ismertette meg a résztvevőket. 

Az előadás kiscsoportos foglalkozással és beszélgetéssel folytatódott, amelyben a hitoktatók és a családosok segítettek a résztvevőknek elmélyíteni a hallottakat, valamint a személyesebb megosztásokra is lehetőség nyílt. A kiscsoportos foglalkozás után szünet következett, a jelenlévők tea és péksütemény mellett kötetlenül beszélgethettek. Ezután kiscsoportos bemutatók következtek, mindenki bemutathatta felfedezett szeretetnyelvét. A lelkinap kiértékelővel, játékkal és közös imával zárult.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük