Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Esküvői fotókból nyílt kiállítás Baróton

Esküvői fotókból nyílt kiállítás Baróton Kultúra

„Randevú egy életen át” címszó alatt vette kezdetét Erdővidéken a Házasság Hete rendezvénysorozat. Keretében hétfő este a baróti művelődési ház kistermében fotókiállítás nyílt régi és mai esküvői fotókból.

Hirdetés
Hirdetés

A kiállított újabb esküvői fotókat a sepsiszentgyörgyi Kátai Judit és Kátai Jocó fényképész házaspár készítették, a régebbiek családi hagyatékokból kerültek elő. Érdekes volt látni, ahogy ebből a szempontból is mennyire  megváltozott a világ az elmúlt fél évszázad alatt: míg újabban a vőlegény és a menyasszony egyre merészebb, kirívóbb helyszíneken fotózkodik, például kacskaringózó út közepén avagy erdei tisztáson, nagyra nőtt fenyőfák között szaladva, mintegy a felgyorsult világ nyugtalanságát is tükrözve, addig a régi esküvői képekről inkább a nyugodtság, a lelki béke, a rend és a házasság megállapodottsága tekint vissza mind az arcokról, mind a viselt ruhákról. Ezt sugallja a képek beállítása is, illetve azoknak az évtizedek alatt semmit sem fakuló művészi színvonala is.

A kiállításmegnyitó után Tordai Árpád, baróti református lelkész és felesége, Zsófia csendes zene mellett ismert költők szerelmes verseiből olvastak fel.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük