Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Február a Háromszék Táncegyüttesnél

Február első napjaiban nagy érdeklődés fogadta a Háromszék Táncegyüttes Vágják az erdei utat… című előadását, amelyet Kézdivásárhelyen, Baróton és Sepsiszentgyörgyön is játszott a társulat. A hónap közepén a Szerencsekrajcár indul többállomásos turnéra, február utolsó napjaiban pedig a Világhírű Redever című táncjátékot is bemutatják.

Hirdetés
Hirdetés

Február 19-ig Maros, Hargita és Kovászna megyék településeit érintő turnén vesz részt a Háromszék Táncegyüttes. A vendégjátékok alkalmával Székelykeresztúron, Szovátán és Baróton (február 19-én 10 és 12 órától a művelődési házban) is látható lesz az Ivácson László rendezte gyerekelőadás, a Szerencsekrajcár. A hónap utolsó napjaiban újabb gyerekeknek szánt produkciót mutat be az együttes. A Világhírű Redever címet viselő táncjáték Molnár Szabolcs, Fazakas Misi és László Csaba alkotói szándékát foglalja össze.

„Eltörött a hegedű, és ezzel együtt felborult a világ rendje. Talán a labda miatt történhetett. Mindenesetre Gyuri király úgy dönt, hogy férjhez adja gyönyörű lányait, méghozzá egyszerre, mert a sok lakodalom sok kiadással jár. Hogy kiválassza a legmegfelelőbb társakat, lovagi tornát szervez a jelöltek között, és a fele királyságát is felajánlja a nyerteseknek. Hogy hány fele királysága is van egy királynak? Több is lehet, mert nagy a birodalom, és sok az eladó leány. Az első próbatétel a labdarúgás. Azt gondolhatnánk, hogy Redever, városkánk világhírű focicsillaga pályázhat a legnagyobb eséllyel, de hát a torna meglepetéseket is tartogat. Lágyi mesternek köszönhetően azonban végül helyre áll a rend. És hogy ki is ez a Lágyi mester? Csak annyit árulhatunk el, hogy valamikor nagy varázsló volt” – mondják előzetesként titokzatosan az alkotók.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük