Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dolgozó fiatalok

Dolgozó fiatalok Kultúra

Zetelakát választották idén a Caritas Workshop Tábor helyszínének, amelyet 18. alkalommal szerveztek meg. A tábor célja a segítségnyújtás, de a tanítás, tanulás is. Idén mintegy hatvan önkéntes csatlakozott.

Hirdetés
Hirdetés

Öt napon keresztül, napi hatórányi közösségi munkát végeztek a táborlakók, majd szabadidős tevékenységek voltak. Az önkéntes munkások újrafestették a helyi általános iskola és óvoda kerítését, a játszótér elemeit, valamint székelykapu-újrafestést is vállaltak. Emellett felújították a sportpálya körüli elemeket, négy önkéntes lefestette a pallót, amely a Nagy-Küküllő felett vezet egyik falurészből a másikba, kimeszelték a Caritas nappali foglalkoztató központ egyik termét is.

A tábor alatt a szervezők a helybéli gyerekekre is gondoltak, így kézműves foglalkozásokra és közös játékokra került sor két napon keresztül. A szabadidős programok között szerepelt egy szejkefürdői kirándulás, vizes élmények átélése a Zetelaki gátnál, a helyi önkéntes tűzoltó alakulat meglátogatása, de volt közös filmnézés és társasjátékozás is. A Zetelakán működő polgárőrség felajánlásával napi három-három önkéntes kipróbálhatta, milyen járőrszolgálatot teljesíteni. Idén az önkénteseknek lehetőségük adódott az elsősegélynyújtás alapjaival megismerkedni, amit a későbbiekben hasznosíthatnak majd.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük