Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az érsekkel a nyeregben

Az érsekkel a nyeregben Kultúra

Augusztus 20-án ismét megkondul a perkői kápolna kis harangja, búcsúra szólítva Szentföld falvainak hívő katolikus népét. A hagyományokat nem felejtve, az egyháztanács tagjai és a kiskászoni asszonyok már ma, augusztus 19-én feldíszítik az ünnepi szentmise helyszínét, a kápolna mögötti kőszínpadot. A szentmisét dr. Kovács Gergely érsek celebrálja.

Hirdetés
Hirdetés

Az ünnepség már ma megkezdődik, hiszen érkeznek Kézdiszentlélek testvértelepüléseinek küldöttei, illetve 18 órától díjátadó ünnepség lesz a helyi kultúrotthonban, ahol dr. Finta László Csaba, a község családorvosa, Bodó Imre, kézdiszárazpataki főesperes és Pap Margit matematikus kapnak díszpolgári címet.

Az augusztus 20-i ünnepség 10 órakor kezdődik a Kézdiszentlélek központjában található Szent István-szobornál, ahol Balogh Tibor polgármester köszönti a jelenlévőket, illetve a küldöttségek elhelyezik koszorúikat. Ezt követően, 10.30-kor a búcsújárók körmenete elindul a hegy tetejére, útközben pedig elvégzik a keresztúti ájtatosságot. A déli harangszóra vonulnak ki az emberek a szabadtéri oltár elé, hogy meghallgassák a másfél órás ünnepi szentmisét, amelyet dr. Kovács Gergely érsek celebrál.

14 és 16 óra között vezetett sétát szerveznek a kézdiszentléleki Tarnóczy–Mikes-kastélynál végzett régészeti kutatások helyszínén, 16 órától a perkői nyeregben néptánc-előadásokkal folytatódik az ünnepség, 18 órától operettműsorral készül a Classical Duo, 20 órától fellép a Transylvanium blues-rock együttes. Az ünnepség 22 órakor tűzijátékkal és tábortűzzel zárul. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük