Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

KÖNYVBEMUTATÓ

* Ma 19 órától Kézdivásárhelyen, a Kosztándi Galériában, holnap 18 órától Sepsiszentgyörgyön, a Székely Nemzeti Múzeum Bartók-termében mutatják be Babucs Zoltán hadtörténész Csíkszereda és Kézdivásárhely hazatérése – 1940 című kötetét. Kézdivásárhelyen a szerzővel Tóth László, a Székhelyek hírportál főszerkesztője, Sepsiszentgyörgyön pedig József Álmos helytörténész beszélget. A rendezvények ideje alatt a helyszíneken a kötet kedvezményesen megvásárolható a Tortoma Kiadó más kiadványaival egyetemben.

* Ma 17.30-kor mutatják be a tudós szülőfalujában, Szentkatolnán a Bálint Gábor Válogatott művek című kötetet, amely a csíkszeredai Hargita Kiadóhivatal gondozásában, a Székely Könyvtár sorozatban jelent meg a napokban. A rendezvény helyszíne a falu közösségi háza (a volt ingyenkonyha épülete). A könyvbemutatón részt vesz Lövétei Lázár László, a Hargita Kiadóhivatal igazgatója, Siklódy Ferenc grafikus és dr. Borcsa János, a kötet szerkesztője. A kötet a helyszínen megvásárolható, ára 35 lej.

* Puskás Bálint Zoltán volt háromszéki szenátor, nyugalmazott alkotmánybíró Az alkotmánybíró hétköznapjai című, most megjelent könyvét dr. Varga Attila alkotmánybíró mutatja be a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében szerdán 18 órakor. A könyvbemutatón más alkotmánybírók is részt vesznek. Számos, az alkotmánybíróság működésével kapcsolatos kérdés kerül terítékre.

MŰVÉSZ MOZI

Ma 14 órától Nyuszi suli (animáció), 16 órakor Verdák 3. (am. családi animációs, román szinkronnal, 103 p. ); 16 órakor A múmia (am. kalandfilm, román felirattal, 110 p. ); 18.15 Élesítve (ang. akcióthriller, r. f., 98 p.); 18.15 A szerelem története (fran. –kan. –rom. –am. romantikus dráma, 134 p.); 20.15 Csajok hajnalig (am. vígjáték, r. f., 100 p. ); 20.45 Kipörgetve (fran. akcióthriller, r. f., 96 p.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük