Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MOZI

Ma 17.30-tól Szépség és a szörnyeteg (am. musical, 123 p.,) 17.30 Arany (am. kalandfilm, 121 p.), 19.45 Némaság (am. történelmi dráma, 95 p.), 20 óra Sleepless (am. akció, 95 p.).

 

SZÍNHÁZ

* Március 23-án, csütörtökön és 24-én, pénteken 18 órától a Tamási Áron Színház kamaratermében Igor Bauersima norway.today című darabja tekinthető meg.

* A Háromszék Táncegyüttes március 22-én, szerdán 19 órától A banda c. előadását játssza a Háromszék Táncstúdióban.

* Az M Studio március 23-án, csütörtökön 19 órától A Jó, a Rossz és a K**va anyád c. táncszínházi westernt mutatja be a Háromszék Táncstúdióban.

* A kézdivásárhelyi Városi Színház szervezésében a soproni teátrum március 23-án, csütörtökön 19 órától a Gábor Áron-bérleteseknek, március 24-én 19 órától a Toldi-bérleteseknek adja elő Őszi szonáta című színpadi játékát a kézdivásárhelyi Vigadó színpadán.

*Március 24-én, pénteken 19 órától a kassai Thália Színház, a Jelenlét Színház és a Szkéné közös produkcióját lehet megtekinteni a Háromszék Táncstúdióban Játsszuk azt, hogy… Alma címmel. A Kántor Kata rendezésében készült előadás szöveg, zene és tánc különleges szövedéke, amely Nagy András műve alapján építi fel Alma Schindler portréját. A vendégelőadásra jegyek a kulturális szervezőirodában kaphatók (tel.: 0267 312 104).

 

ZENE

Ma 19 órától az Árkosi Kulturális Központban jubileumi koncertet ad a 30 éve fennálló brassói Gaudeamus vonósnégyes. A jegy ára 10 lej.

 

BÁBSZÍNHÁZ

A Cimborák Bábszínház a bábszínházi világnap alkalmából, ma Sepsiszentgyörgy lakónegyedeiben mutatja be A három kismalac című szabadtéri bábjátékát. 11 órától a Csíki negyedi Bertis előtt, 15 órától az Állomás negyedben, a piac melletti játszótéren szeretettel várnak minden bábszínházszerető kicsit és felnőttet.

* Ma 10 és 12 órától a kovásznai művelődési központban a marosvásárhelyi Ariel Gyermek- és Ifjúsági Színház A kis hableány című előadását mutatja be. A jegy ára 7 lej. Az előadás szerdán 10 órától és 11.30-tól a Vigadó nagytermében is megtekinthető, egy jegy ára 6 lej.

 

TORTOMA

Ma 19 órakor Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár Termében Erdővidéki emlékképek címmel beszélgetésre és dokumentumfilm-vetítésekre kerül sor Vörös T. Balázs vizuális antropológus, dokumentumfilm-rendezőnek (Sepsiszentgyörgy) az 1997–2009 közötti időszakban Erdővidéken készített filmjeiből. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

 

 

ELŐADÁS

* Március 22-én, szerdán 17 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében Macalik Kunigunda biológus, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Magyar Biológiai és Ökológiai Intézetének oktatója tart előadást Az ezerarcú természet csodái – interaktív játszóház címmel. Az előadásra pedagógusokat, erdei iskolát rendezőket, szülőket, természetkedvelőket várnak, lehetőség lesz játékok és más kellékek kipróbálására.

* Ma 18 órától Sepsiszentgyörgyön, a Tein Teaházban dr. Prohászka-Rád Boróka, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának egyetemi adjunktusa tart előadást Színház az egész világ – Színház vs. való világ címmel.

* Ma 10-12 óra között a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében értekezletet tartanak a Down-szindrómáról. A Fogadd el, fogadj el integrációs, ismeretbővítő projektben résztvevő egészséges gyerekek a Philadelphia Pro Familia Support Egyesület keretén belül működő Manócska zenekar sérült tagjaival közösen zenés műsort mutatnak be.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük