Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajándék és emlék is egyben

Ajándék és emlék is egyben Kultúra

Néhány éve jelent meg nálunk is a profi karácsonyi fotók készítése, amelyet családtagoknak lehet ajándékozni, de emléknek is szép. A profik által készített felvételeket egyre többen igénylik, a jelentkezőknek idejében kell feliratkozni egy-egy stúdiófotózásra.

Tőlünk nyugatabbra már nagy hagyománya van a karácsonyi fotózásnak, ilyenkor a család apraja-nagyja összegyűl a karácsonyfa köré, hogy elkészítsék a felvételeket, amelyek aztán ajándékok lesznek. Ez a trend nálunk is megjelent, szinte nincs olyan fotós, aki ne készítene ünnepi fotósorozatot családokról, párokról, de akár baráti társaságokról is.

Kátai Jocó fényképész is csatlakozott azokhoz, akik karácsonyi fotózást vállalnak, mint mondta, a műfaj egyre keresettebb, a fotózások hangulata pedig ünnepi, hiszen ilyenkor mindenki lelassul kicsit, ráhangolódik az ünnepekre. A karácsonyi hangulatot a stúdió átalakításával kezdi, dekorációs cégek és virágszalonok munkatársaival közösen találják ki a koncepciót. Idén ez nagyon jól sikerült, hiszen mint mondta, meghitt, otthonos hangulatú díszlet állt rendelkezésre, ahol egymásnak adták a kilincset a fotózkodni vágyók. „A karácsonyi fotózást szeretik az emberek, hiszen a kinyomtatott képek tökéletes ajándékok nagyszülőknek, rokonoknak, barátoknak, így utólag is a szeretet és az ünnep jut eszébe annak, aki ránéz a képekre” – mondta a fotós.
Kátai Jocónak minden fotózás kihívás, nincs két egyforma projekt, de a gyerekeket szereti leginkább fényképezni, hiszen elevenek, ráhangolódnak a témára, igaz, néha játszani kell velük ahhoz, hogy lekössék a figyelmüket. Idén a karácsonyi fotóival a fényképész a karácsonyeste hangulatát szeretné visszaadni, épp ezért sok fényt használt a háttérben, sok gyertyát, míg fő fényt csak egyet.

Hirdetés
Hirdetés

A fotózásra többnyire családok jelentkeztek, de barátnők, keresztszülők a keresztgyerekükkel, no meg szerelmes párok is. Nemrég, épp karácsonyi fotózás alatt lánykérés is történt, amit az azóta már vőlegény és a fotós találtak ki a lány tudta nélkül. Kátai szerint a karácsonyi fotózásban is lehetnek olyan irányvonalak, amelyet követnek bizonyos fotósok, de ő nem szeret ezek mentén alkotni, másolni, inkább a saját útját járva, ösztöneit követve fényképez

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük