Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A zene legyőzi a rákot: jótékonysági koncert Cserkész Emeséért

A zene legyőzi a rákot: jótékonysági koncert Cserkész Emeséért Kultúra

Vidám szólamokkal, reményt sugárzó lélekzenével kínál gyógyulási lehetőséget a sepsiszentgyörgyi és csíkszeredai zenészekből alakult Sepsi Gospel együttes. A Cancel Cancer (A zene legyőzi a rákot) című jótékonysági koncertjükkel társukért, Cserkész Emeséért fognak össze, a begyűlt összeggel kezelési költségei fedezéséhez kívánnak hozzájárulni. A Voces-Proart Kulturális Egyesület szervezte eseményre november 12-én, vasárnap 18 és 20 órától várják a közönséget a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermébe.

Hirdetés
Hirdetés

A tavalyi év folyamán a zenekar már több ilyen koncertet adott Slang Gospel Band néven, így már ismerős lehet a közönség számára. Mesi, ahogyan mindenki ismeri, az együttes alapítójaként és a Cancel Cancer koncertsorozat ötletgazdájaként akkor még testvérének, Cserkész Adalbert Jimmynek gyűjtött, most azonban már érte zenélnek a társai. November második vasárnapján egymást követően két alkalommal is fellépnek a sepsiszentgyörgyi színház nagytermében.

Cserkész Mesit nemcsak a sepsiszentgyörgyi zenei szférában tisztelt és elismert személyiség, hanem országos viszonylatban is, munkásságát, érdemeit szinte lehetetlen röviden összefoglalni. Zenei tanulmányait Marosvásárhelyen, Brassóban és Kolozsváron végezte, 2003-tól a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum tanára. Ugyanabban az évben alapította a jazzt és gospelt játszó Snaps Vocal Band-et, amelynek egyben a vokalistája is, számos hazai és külföldi fesztiválon vett részt neves énekesek és zenészek társaságában. Hangszeresként, szervezőként és olykor karmesterként is részt vállal a 2010-ben ugyancsak általa létrehozott Sepsi Kamarazenekarban. 2014-től a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola által működtetett, több műfajt is felölelő Voces Női Kar alapítója és művészeti vezetője. A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban számos előadásban korrepetitorként, előadóként vagy zenei munkatársként működött közre.

A koncerteken ezúttal is vidám, pozitív hangulatú gospel-dalok hangzanak el, amelyeket a tavaly alakult nagyzenekar tagjai a tavalyihoz képest kissé módosult felállásban adnak elő. Luiza Zan énekes, Gáspár Álmos gitáros, Kerezsi Csongor basszusgitáros, Bene Zoltán billentyűs, Lukács Márton zongorista és Pál Gábor dobos mellett ott lesznek a Snaps és a Voces tagjai is: Ardeleanu Daniel, Benkő Orsolya, Berde Imola, Cserkész Emese, Fehérvári Csaba, Geréb Emőke, Hankó Emőke, Hollanda Andrea, Kolumbán Zenge, Kristóf Tünde, Pakot István, Pásztori Rebeka, Pilbáth Zsuzsa, Tóth-Györbíró Apor, Zsigmond Éva-Beáta és Welbanks-Székely Edit.

A koncertekre a belépő 50 lejbe kerül, a helyek száma korlátozott. Ülőhelyet a sepsiszentgyörgyi központi jegyirodában lehet váltani péntekig, a szabadon maradt helyekre pedig az előadások előtt a helyszínen. Akinek lehetősége van, és szeretne a belépőjegy árán felül is adományozni, az megteheti majd a színházban kihelyezett urnákba. Minden befolyt összeget Cserkész Emese daganatos betegségének kezelésére fordítanak.

Fotó: Tóró Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük