Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

15. Magyar Zene Fesztivál

A Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet 2019. május 14-17. között tizenötödik alkalommal várja a fiatal romániai muzsikusokat a Magyar Zene Fesztivál keretében történő megmérettetésre.

Hirdetés
Hirdetés

A rendezvény célja klasszikus és kortárs magyar zenei értékek megismertetése Romániában, valamint olyan fiatal romániai tehetségek felfedezése és támogatása, akik magyar zeneművek előadását vállalják. A fesztivál három estéjén a fiatal (18 éven felüli) művészeknek 20-25 perces műsort kell előadniuk, melynek legalább egyharmadában a magyar zeneirodalom remekei szólalnak meg. A fesztiválon szólisták és duók vehetnek részt. Az énekesek repertoárja lídeket és operaáriákat tartalmazhat.

Jelentkezési határidő 2019. május 6., hétfő. A Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet székhelyére, Bukarest, Gina Patrichi utca 8. szám, irányítószám 010449, az említett időpontig el kell juttatni (személyesen, postán vagy e-mail-en ( bumkk@bumkk.ro)

–          az önéletrajzot (elérhetőséggel: telefonszám és e-mail cím),

–          a tervezett versenyprogramot,

–          a magyar zeneszerzők műveit tartalmazó felvételt a résztvevő előadásában, mely alapján elődöntőre kerül sor.

Az elődöntő eredményéről május 8-án e-mail-ben értesítünk minden jelentkezőt.

Nincs részvételi díj.

Az első három helyezett jutalma koncertlehetőség valamely külföldi magyar intézetben, illetve a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, és bruttó 300/200/100 euró fellépti díj. A zsűri 2017-től kezdődőn egy különdíjat, a Bács Lajos emlékdíjat is odaítéli. Az ACCUMM Alapítvány és a Balass Intézet – Bukaresti Magyar Intézet által alapított díj nyertesének jutalma és egyben megtisztelő feladata a következő év januárjában egészestés koncertet adni az intézetben, Bács Lajos, zeneszerző, karmester, a Magyar Zene Fesztivál mentorának emlékére. A közönség is szavaz, s a közönségdíjasnak lehetősége nyílik intézetünkben, a karácsonyi koncert alkalmával fellépni.

A fesztivált a Bukaresti Magyar Intézetben (Bukarest, Gina Patrichi utca 8. szám) tartjuk 2019. május 14-15-16-án (kedd, szerda, csütörtök) 18.00 órától.

A díjátadó gálára és koncertre május 17-én, pénteken kerül sor.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük