Hirdetés
Hirdetés

Több embert lelőttek a Frankfurt melletti Hanau városában

Több embert lelőttek a Frankfurt melletti Hanau városában Külföld

Lelőttek nyolc embert a Frankfurt am Main melletti Hanau városban két helyszínen szerda este – közölte a német rendőrség. Csütörtök hajnalban holtan megtalálták a feltételezett tettest az apja otthonában. Az áldozatok sajtóinformáció szerint kurdok lehettek.

Hirdetés
Hirdetés

A két támadás egy-egy vízipipabárnál történt. Az első helyszín a városközpontban található, környékbeli tanúk 8-9 lövésről számoltak be. A másik Kesselstadt nyugati kerületben van, ott szintén több lövést lehetett hallani.

A támadásokban öt ember súlyosan, illetve életveszélyesen megsebesült. A rendőrség nagy létszámban, alaposan felfegyverkezve vonult ki és körbezárta a helyszíneket. A levegőben rendőrségi helikopter körözött. A feltételezett tettes nyomába különleges egységek eredtek.

A rendőrség hajnalban közölte, hogy a feltételezett tettest holtan megtalálták az apja lakásában. A lakásban találtak egy kilencedik holttestet is, róla egyelőre nem közöltek információt. A rendőrség feltételezi, hogy más nem vett részt a támadásban.

A Bild című lap információi szerint a kesselstadti vízipipabárnál egy támadó volt. Berontott a bárba, és lőni kezdett a bent lévőkre. Öt fiatal férfit és egy fiatal nőt ölt meg. Az áldozatok kurdok az újság szerint.

A bár tulajdonosának fia úgy nyilatkozott a dpa hírügynökségnek, hogy az áldozatok közül ketten a vendéglátóhely alkalmazottai voltak, de mind az öt halálos áldozatot évek óta ismerte. Sem ő, sem az apja nem tartózkodott a bárban a támadáskor.

Egyelőre semmilyen hírforrás nem adott információt a támadások lehetséges okáról.

Hanau mintegy 100 ezer lakosú, Frankfurttól 20 kilométerre keletre található város.

Szélsőjobboldali terrorcselekmény lehetett

Szélsőjobboldali terrorcselekmény lehetett a kilenc halálos áldozatot követelő éjszakai lövöldözés a németországi Hanauban a nyomozás első, előzetes megállapításai szerint – mondta Hessen tartomány belügyminisztere csütörtökön a tartományi gyűlésben (Landtag).

Peter Beuth elmondta, hogy a feltételezett elkövető egy 43 éves német állampolgár, akit 72 éves édesanyjával együtt holtan találtak hanaui lakásában. Mindkét holttesten lőfegyver okozta sebek vannak. A lakásban lőfegyvert is találtak.

A nyomozás első megállapításai szerint a feltételezett elkövető hazatérése előtt, szerda késő este támadást intézett két helyi vízipipabár ellen. Kilenc embert megölt.

A nyomozást irányítását idegenellenes, szélsőjobboldali indíttatású terrorcselekmény gyanúja miatt magához vonta az állam elleni súlyos bűncselekmények ügyében illetékes szövetségi legfőbb ügyészség – közölte a miniszter.

A Hanauban történtek „támadást jelentenek a szabad és békés társadalom ellen” – tette hozzá.

Johannis elítélte a támadásokat

Elítélte csütörtökön Klaus Johannis államfő a németországi Hanauban elkövetett támadásokat.

“Határozottan elítélem a Hanauban ártatlan emberek ellen elkövetett erőszakos támadásokat. Részvétemet fejezem ki mindazoknak, akik elveszítették rokonaikat, barátaikat. Románia szolidáris Németországgal” – írja az elnök egy Twitter-üzenetben.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. február 20., 11:52
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Hat ezt biztosan nem europaiak tettek. En a torokok kozt keresnem az elkovetot, hiszen ok a kurdok legnagyobb ellensegei . Egyebkent az egesz Nemetorszag egy nagy torok bazar lett, Angela Merkelnek koszonhetoen.

  • User
   Dátum: 2020. február 20., 17:10
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Hiába az egyet nem értés, a tények makacsak.
   “Átlagos életet élt, a rendőrséggel soha nem került összetűzésbe, legálisan tartott fegyvert, szerette a focit és gyűlölte a nőket az a 43 éves német férfi, aki szerda este 10 embert gyilkolt meg, majd magával is végzett a Frankfurt melletti Hanauban. A gyilkos hitt a buta összeesküvés-elméletekben, nem volt tagja semmilyen szélsőjobboldali szervezetnek, de gyűlölte a bevándorlókat. Az interneten radikalizálódva lett magányos terrorista. A tíz halálos áldozat közül kilencen bevándorlók vagy bevándorlók leszármazottai. ”

   Fehér ember.

 • User
  Dátum: 2020. február 21., 8:07
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Hogyne… Pont igy van ahogy irod. Es tudod miert van igy?! Mert halala utan barkire ,barmit ra lehet kenni! Fanatikus volt. Hitt az osszeeskuves elmeletben. Feher ember volt. Stb. . Ezek mind olyan dolgok amivel a balliberalisok szeretik ilyesztgetni azokat, akik meg hisznek a nemzetallamok foltamadasaban. Mert ugy-e, az elkovetot mar nem lehet kikerdezni , hiszen o halott. Es a halott, az mar nem beszel !

  • User
   Dátum: 2020. február 21., 10:11
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Az összeesküvés elméletben hívőket és az extrém gondolkodásúakat nem lehet érvekkel és tényekkel meggyőzni, mint a hozzászólása is alátámasztja. Ez nem is lenne baj, amíg nem ártanak másoknak, mint ez az illető.