Felhívás!

Szakállas férfiak számára készítenek maszkokat

Szakállas férfiak számára készítenek maszkokat Külföld

Az izraeli egészségügyi minisztérium igazgató-helyettese, Itamar Grotto elmondta,hogy az országban a szakállas férfiaknak is készítenek maszkokat.

Az izraeli férfiak, akik vallási okokból viselnek szakállat, olyan maszkokat hordhatnak a közeljövőben, amelyek számukra készülnek, hogy megvédjék magukat a koronavírustól, anélkül, hogy le kellene borotválniuk szakállukat — idézi a The Jerusalem Post a kormánytisztviselőt.

Április elején kérték fel az izraeli hatóságok a lakosságot, hogy fedjék el szájukat és orrukat, ha nyilvános helyre mennek, ezzel sok muszlimnak, zsidónak és szakállat viselő kereszténynek okozva problémát. Az izraeli főrabbi szóvivője elmondta, hogy szükség esetén meg lehet kérni a vallásos zsidókat, hogy borotválkozzanak, írja az Al Jazeera.

Itamar Grotta április 6-i bejelentése azonban megnyugtatta az embereket. Nem a szakállas férfiaknak kell alkalmazkodniuk a maszkhoz, hanem a maszkokat kell hozzájuk igazítani. Ezért a kormánytisztviselő bejelentette, hogy azoknak az izraelieknek, akik vallási okokból viselnek szakállat, hamarosan olyan maszkokat bocsátanak rendelkezésükre, amelyek megfelelnek számukra.

„Néhány napon belül különböző méretű maszkok lesznek elérhetők. A szakállas emberek is képesek lesznek használni a maszkokat” — mondta Grotta.

Patrick Pelloux, a franciaországi Sürgősségi Orvosi Szövetség elnöke március végén javasolta a borotválkozást a pandémia idejére, mert elmondása szerint a vírus több órán keresztül megmaradhat a szakállban.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.