Felhívás!

“Meleg” tévészereplőket szeretnének

Az amerikai GLAAD médiafigyelő évi jelentésében megfogalmazódik az igény, hogy a tévéstúdiók olyan szórakoztató műsorokat és filmeket sugározzanak, ahol a gyakran szereplő személyeknek legalább 20 százaléka az LGBT köreiből legyen.

A négybetűs rövidítés a homoszexuálisok, leszbikusok, transzneműek, biszexuálisok, hermafroditák egyezményes jelölése már több évtizede. Magyarul: LMBT. Eleinte LGB volt, ám az csak három “szexuális kisebbségre” vonatkozott, ezért bővítették. A GLAAD társaságot az LGBT köreihez tartozók alapították.

A GLAAD azt szeretné, ha a Hollywood-i filmgyár felelősei vállalnák, hogy 2025-ig bevezetik azt a szabályt, hogy a gyakori tévészereplők legalább egyötöde LGTB. A GLAAD elégedetlen azzal, hogy a jövő évre tervezett jelentősebb filmek, filmsorozatok 879 állandó szereplőjéből “csak” 90 tartozik a “másság” csoportjainak valamelyikéhez. Megdupláznák. A GLAAD érvei között az áll, hogy egy 2017. évi Gallup-felmérés szerint az Amerikai Egyesült Államok lakosságának 4,5 százaléka LGBT közösséghez tartozónak vallja magát. Sőt, a Harris társaság másik közvélemény-kutatása azt mutatja, a 18-34 éves amerikaiak 20 százaléka LGTB. Tavaly a GLAAD egy olyan szövetséget alapított, amelynek 45 tagszervezete támogatja azt az igényt, hogy a tévé képernyőjén a jelenleginél nagyobb számban és gyakrabban szerepeljenek LGTB csoportokhoz tartozók. Ugyanakkor a GLAAD azt is elismeri, hogy az LGBT aktivistáinak erőszakossága, és általában a “másságot” képviselők hivalkodó jogharca megütközést kelt a többségi lakosság körében, emellett növekedett azoknak a száma, akik inkább titokban tartják, hogy az LGBT-hez tartoznak.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. november 16., 19:12
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Külön adót a melegeknek! LGBT-Vt!!!😂 Van rajzfilm adó, sci fi, ideje lenne külön reklám adót is létrehozni és végre a normális ember megszabadúlna minden sz@rtól 1 csapásra!