Felhívás!

Megfertőződött a brit vírusmutációval egy németországi idősotthon 14 beoltott lakója

Megfertőződött a brit vírusmutációval egy németországi idősotthon 14 beoltott lakója Külföld

Megfertőződött az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) először Nagy-Britanniában azonosított változatával egy németországi idősotthon 14 lakója, akik már mind megkapták a SARS-CoV-2 elleni védőoltás mindkét adagját – jelentette vasárnap a Norddeutscher Rundfunk (NDR) regionális közszolgálati médiatársaság.

A beszámoló szerint az Osnabrück mellett fekvő Belmben működő otthon lakói január 25-én kapták meg a második adagot a német BioNTech és az amerikai Pfizer közös fejlesztésű védőoltásából. Február 2-án az egyik dolgozó gyorstesztje pozitív lett, ezért az összes lakót és a teljes személyzetet letesztelték. A minták elemzésével kimutatták, hogy 14 beoltott lakó szervezetébe bejutott a vírus B 1.1.7 jelzésű, Nagy-Britanniában azonosított változata, amelyet a korábbiaknál fertőzőképesebbként tartanak számon.

Egyelőre csak tünetmentes, vagy a vírus okozta betegség (Covid-19) enyhe tüneteit mutató fertőzöttet találtak az idősotthonban. Ez a kedvező fejlemény az oltás jótékony hatásának tulajdonítható – nyilatkozott Burkhard Riepenhoff, a járási közigazgatási hivatal szóvivője.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
   • User
    Dátum: 2021. február 9., 12:13
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Butának az tűnik inkább, aki azt képzeli, hogy az ember lehagyja olvasáskor a cikkek végét! Ráadásul azt feltételezi, hogy egy utolsó magyarázkodó mondat képes a cikk tartalmáról alkotott véleményt teljesen megváltoztatni!

    • User
     Dátum: 2021. február 9., 13:00
     ÉRTÉKELÉS: 6

     A cikket összeségében kell értelmezni, nem részleteket kiragadva. Szövegértelmezés. Vagyis, igen kimutatták bennük a vírust, de egyelőre nincs vagy enyhe tüneteik vannak. Nem jo6, hogy ki mutatható, de ha egyikük se lesz súlyosan beteg, akkor azt jelenti, hogy az oltás tette a dolgát, hasznosnak bbizonyult. Felkészült az immunrendszer a vírusra. Nem ezt akarjuk?