Felhívás!

Éveken át mérgezte munkatársait egy német férfi

Éveken át mérgezte munkatársait egy német férfi Külföld

Életfogytiglan tartó börtönbüntetésre ítéltek egy férfit Németországban csütörtökön, amiért éveken át higannyal és más szerekkel mérgezte több munkatársát.

Az 57 éves vádlott egyik, 23 éves áldozata kómában van, további kettő – ők 27 és 67 esztendősek – súlyos vesekárosodást szenvedett. A bielefeldi bíróság emberölési kísérletben mondta ki bűnösnek a férfit, és a maximális büntetést szabta ki.

A bűnös májusban lepleződött le annak köszönhetően, hogy egy kamera felvette, amint gyanús port szór egyik kollégája szendvicsébe. Őrizetbe vétele után házának alagsorában primitív vegyi labort talált a rendőrség.

A vádlott megtagadta, hogy vallomást tegyen, és mindmáig nem tisztázottak indítékai. Az ügyészség szerint a férfi látni akarta munkatársai testi elsorvadását.

Németországban általában 15 év után szabadulhat egy életfogytiglanra ítélt, az elítélt férfi esetében a bíró úgy döntött, hogy élete végig rács mögött kell maradnia, mert veszélyt jelent a társadalomra. A vádlott védője közölte, hogy fellebbezést tervez.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.