Felhívás!

Emelkednek a járványadatok Európában

Emelkednek a járványadatok Európában Külföld

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tájékoztatása szerint hat hetes csökkenés után újra emelkedni kezdett a koronavírus-fertőzöttek száma Európában.

A WHO európai irodáját vezető Hans Kluge csütörtöki sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy az európai Covid-megbetegedések száma 9 százalékkal nőtt a múlt héten.

– Az európai kórházak és egészségügyi dolgozók terhelése folyamatos, amelyet valamelyest enyhít a szomszédos országok szolidaritása. Mindazonáltal – egy évvel a járvány kitörése után – nem lenne szabad az egészségügyi rendszernek ilyen helyzetben lennie. Vissza kell térnünk az alapokhoz – mondta még Hans Kluge.

A magyar kormány újabb korlátozásokat jelentett be az emelkedő járványadatok miatt.

Görög taxisok pénzügyi segítséget és adócsökkentést követelve tüntettek Athén belvárosában, miután a görög kormány csütörtökön újabb járványügyi megszorításokat vezetett be.

Országszerte kritikus a helyzet a cseh kórházakban, amelyekben szerdán 8231 fertőzöttet kezeltek, mintegy ezerrel többet, mint egy héttel korábban. Az utoljára összegzett 24 órában Csehországban több mint 15 ezer új fertőzöttet regisztráltak.

(euronews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.