Hirdetés
Hirdetés

Bevétel nélkül a téli sportokat kiszolgáló ipar

Bevétel nélkül a téli sportokat kiszolgáló ipar Külföld

A síterepekhez hasonlóan a téli sportokat kiszolgáló ipar is megszenvedi a koronavírus-járvány miatti bevételkiesést. A sífelszerelések gyártói és forgalmazói is profit nélkül maradtak, ahogy a szállásadók és a vendéglátók.

Hirdetés
Hirdetés

Egy síliftalkatrészeket kínáló cég vezetője mondja, hogy 600 oszlopból 588 eladatlan maradt. Ez nevetségesen kevés Gilles Kraan szerint. Csak ennek a franciaországi cégnek az évi forgalma 600 ezer eurónyi szokott lenni, idén 66 ezer eurót könyveltek el.

Gilles Kraan felhívja a döntéshozók figyelmét, hogy támogatásra szorul a szektor. A téli turizmusra épülő iparág termékei és szolgáltatásai másként nem hasznosíthatók.

A forgalmazók mellett a gyártók is állítják, hogy képtelenség kigazdálkodni a megrendelések elmaradását. Év végére úgy becsülik a sportszerek és egyéb felszerelések gyártói, hogy hetven százalékkal kevesebb lesz a forgalmuk, mint a járvány előtt volt.

A Rossignol cégcsoport elnöke, Bruno Cercley azt tapasztalja, hogy megbénítja a gyártókat, hogy az üzleteknek és a kölcsönzőknek nincs forgalmuk ebben a szezonban. A probléma bizonyára áthúzódik a következő síszezonra is.

A világjárvány egyetlen nyertesei azok a vásárlók, akik a soha nem tapasztalt árengedményekre vadásznak. A gyártók és az üzletek alacsony áron kénytelenek szabadulni készletüktől, hogy legalább a raktározás költségeitől megszabaduljanak. Az oltás leghamarabb a következő télen hozhat újra indulást a szektorban.

(euronews)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük