Felhívás!

A vírusmutánsok ellen védekezik Európa

A vírusmutánsok ellen védekezik Európa Külföld

Elszállásolták az első vendégeket a brit karanténhotelek egyikében a londoni Heathrow repülőtér mellett. Az Egyesült Királyság tíz napos karanténra kötelezi a beutazókat, a 33 magas kockázatú országból érkezőkre vonatkozik a szabály. Akinek nincs szállása, az mehet karanténhotelbe.

Az egyik ilyen szálloda vezetője, Vincent Madden magyarázza, hogy miként igyekeznek kényelmessé tenni ezt az időszakot: az ételt a szobába viszik, igényesen tálalva, mintha otthon lennének a vendégek. A brit miniszterelnök, Boris Johnson hangsúlyozza, hogy a lakosság több mint negyede kapott koronavírus elleni vakcinát, és már a népesség negyedét közelíti az átoltás aránya.

Németország közben szigorította a határain történő belépést, a koronavírus új mutációinak gyors terjedését akarják így megfékezni. A cseh és a tiroli határról eddig ötezer embert fordítottak vissza. A brit és a dél-afrikai vírusvariáns az utóbbi két régióban gyorsan terjed.

Olaszországban a sípályák újra nyitása előtt fél nappal döntött úgy a kormányváltás után ismét kinevezett egészségügyi miniszter, Roberto Speranza, hogy a nyitást március 5-ig el kell halasztani.

Az olasz hegyvidéki települések érdekvédelmi szervezetének (UNCEM) vezetője Marco Bussone szerint gazdasági érdek a nyitás, mert eurómilliókat veszít el a szektor az olasz Alpokban.

A francia és német sílétesítmények is elszenvedik a bevételkiesést, miközben a fenntartási költségek továbbra is magasak.

(euronews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.