Felhívás!

Az oltásellenesek nem szeretnék, ha oltásellenesnek neveznék őket

Az oltásellenesek nem szeretnék, ha oltásellenesnek neveznék őket Külföld

Egy amerikai oltásellenes csoport, a Crazy Mothers (őrült anyák) felhívást tett közzé, amelyben arra intik a sajtó képviselőit, hogy ne nevezzék őket oltásellenesnek (angolul anti-vaxxer). Vélhetően le akarják magukról vetkőzni a kifejezéshez társult, az értelmi képességek, illetve a legalapvetőbb tudományos műveltség hiányát is magába foglaló vélekedéseket. Azt szeretnék, ha ehelyett az oltások veszélyei iránt tudatosnak neveznék őket. A közleményükben megpróbálják az oltásellenes kifejezést szexistának beállítani, azt becsmérlőnek, sértőnek, és leegyszerűsítőnek nevezik.

A Crazy Mothers szervezetet tavaly alapították ismert oltásellenesek a vezetőjük Hillary Simpson. Idén már tartottak is egy rendezvényt Washingtonban, amelynek célja az volt, hogy “felhívják a figyelmet az oltások okozta krónikus betegségek és a halálozás járványos terjedésére”. A Crazy Mothers állítása szerint majdnem 3000 ember vett részt az eseményen. 

A csoport pólókat és egyéb csecsebecséket árul, illetve “szakértői” tanácsadást ajánl weboldalán. Mottójuk szerint a forradalom otthon kezdődik, amivel arra utalnak, hogy az anyáknak kell megtéríteniük a család többi tagját az oltásellenes oldalra.

Eközben Amerikában egyre többen utasítják el az oltásokat a vallásukra hivatkozva. Pedig Amerikában egyre kevésbé vallásosak az emberek, a világvallások pedig támogatják az oltásokat. New York államban pedig oltással simán megelőzhető kanyarójárvány tombol, amelyet az oltásellenesség megjelenése előtt már egyszer kiirtottak az országból.

(Index)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások