Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Háromszorosára növeli a hererák kockázatát a marihuána

Háromszorosára növeli a hererák kockázatát a marihuána Tech-Tudomány

Rossz hír a rendszeres marihuánafogyasztó férfiaknak: a Memorial Sloan Kettering Rákkutató Központ kutatása szerint drámaian megemeli a hererák kialakulásának kockázatát az, ha valaki sok füves cigit szív. A JAMA Network Open tudományos folyóiratban megjelent metaanalízis szerint a rendszeres marihuánafogyasztás, vagyis legalább napi egy füves cigi elfogyasztásánál jelentkeznek ilyen drámaian a változások – írja a Futurism.

Hirdetés
Hirdetés

Ez azért elég sok kannabisz egy embernek, de valószínűleg a mérsékeltebb fogyasztás mérsékeltebb esélyemelkedést is jelent. A metaanalízsiben 25 különböző kutatás 50 évét vizsgálták át a szakértők, és leszögezték, hogy azért a kutatási módszerek és irányvonalak az évek során változtak, úgyhogy nagyon messzemenő következményeket nem érdemes levonni. Az biztos, hogy a marihuána és a hererák között van kapcsolat, de hogy mi, az további kutatásokat igényel.

Deborah Korenstein, a kutatás vezetője azt is elmondta: nem szeretné, ha a fiatalok úgy gondolnák, hogy a kannabisz teljesen ártalmatlan, fontos, hogy felhívjuk a figyelmüket a káros hatásaira is – például arra, hogy megháromszorozhatja a hererák kialakulásának esélyét, ha valaki rendszeresen nagyobb mennyiségben fogyasztja.

(24.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük