Felhívás!

Amnesty International: legalább háromezer egészségügyi dolgozó halt meg a koronavírus miatt

Amnesty International: legalább háromezer egészségügyi dolgozó halt meg a koronavírus miatt Külföld

Számos ország nem tud megfelelő védőeszközöket biztosítani a koronavírusos betegeket kezelő egészségügyi dolgozók számára – derül ki az Amnesty International (AI) jelentéséből.

A jelentésben elemzett 63 ország és régió szinte mindegyikében tapasztalható az orvosoknak szánt személyes védőeszközök hiánya.

Az AI körülbelül 3.000 elhunytat számolt össze az orvosi személyzet körében a világ 79 országában, hozzátéve, hogy a valós szám valószínűleg ennél jóval nagyobb.

A jelentés egyéb problémákra is kitér: az alacsony fizetésekre, a sok munkaórára, illetve a rossz körülményeket nyilvánosságra hozó személyek szankcionálására.

A jelentés szerint Oroszország és Nagy-Britannia jelentette a legtöbb megbetegedést az orvosi személyzet körében, 545-öt, illetve 540-et.

Az AI elemzése megerősíti, hogy az egészségügyben, betegápolásban és köztisztaságban dolgozók egyes csoportjai aránytalanul magasa szinten vannak kitéve a járványnak.

Oroszországban és Kínában az orvosi dolgozókan megtorlásra számíthatnak, ha nyíltan beszélnek a munkakörülményekről, vagy ha kritizálják a hatóságok intézkedéseit” – állítja az Amnesty.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.