Felhívás!

A Pfizer vezérigazgatója szerint egy harmadik dózisra is szükség lehet

A Pfizer vezérigazgatója szerint egy harmadik dózisra is szükség lehet Külföld

Valószínűleg szükség lesz egy harmadik oltásra is a Pfizer koronavírus-vakcinájából a védettség kialakulásához, hosszabb távon pedig lehet, hogy évente kell majd oltatni – jelentette ki Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója egy április elsejei online beszélgetésen, amelynek részleteit most csütörtökön közölte a CNBC.

„Egy valószínű forgatókönyv, hogy kelleni fog egy harmadik adag vakcina nagyjából 6-12 hónap között, és onnantól kezdve évente kell újraoltatni, de mindez még megerősítésre vár” – mondta Bourla.

Hosszabb távú kutatási eredmények híján ma még nem tudni, hogy a védettség kialakulásától számítva mennyi ideig tekinthető védettnek egy Covid-vakcinával beoltott személy. Az influenzavakcinához hasonlatos, az aktuális variánsokhoz igazított évenkénti oltás lehetősége mindenesetre nem először merül fel, februárban például a Johnson & Johnson vezetője, Alex Gorsky is beszélt erről a CNBC-nek.

Bourla szerint a vírus mutálódása, újabb variánsok esetleges megjelenése kulcsszerepet játszik a jövőben, és nagyon fontos lenne, hogy a vírusra érzékeny emberek számát vakcinákkal hamar alacsonyra szorítsák. A Pfizer pár hete azt publikálta, hogy a cég Covid-19 elleni vakcinája 91 százalékos hatásossággal véd a koronavírus ellen, és több mint 95 százalékban hatásos a második adag oltás után. Februárban a vállalat azt közölte, hogy elkezdtek harmadik adaggal kísérletezni, hogy jobban megértsék az új vírusvariánsokkal szembeni immunreakciókat.

(Telex.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. április 16., 14:31
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Na lassak ezert nem hiteles ez az egesz covid mese mert lepten-nyomon hazudoznak, mostanaig eleg volt 2 adag szuri most mar ujabban 3 kell, egy holnap mulva felebred a vezerigazgato ur es kitalalja hogy minden reggel szurizunk !!!

  • User
   Dátum: 2021. április 16., 16:47
   ÉRTÉKELÉS: 9

   Egyesek nehezen értik a feltételes módot és azt is, hogy egy új vírusról van szó, így sok mindenben nem lehet semmit biztosra mondani. Ebben sem.

 • User
  Dátum: 2021. április 20., 9:46
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Amikor leépítik az immunrendszeredet állandó kliensük leszel. Ugye erre az egyre nem gondoltál? Oltakozz nyugodtan, de másokat ne kényszeríts! Ha jó a vakcina téged megvéd! Ha tévedtek vagy te voltál naiv, hogy nekük érdekük, hogy te egészséges légy, akkor pech. A gyógyszeripar érdeke, hogy te krónikus beteg légy. Gondoskodnak is róla, hidd el. Miért nem tudtak 60 év alatt a rákra gyógyszert találni? És a covidra 6 hónap alatt igen? Hmmm.. .?

  • User
   Dátum: 2021. április 20., 13:22
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Az tény, hogy a krónikus betegeken élnek, de a rák pont nem az. Ugyanakkor bizonyos ráktípusra is vannak gyógymódok, sőt az mRNS technológiát is eredetileg erre akarták használni, és még mindig dolgoznak azon, hogy rákgyógyításra jó legyen.

   Nézze. ha nem akarja, ne oltson. Semmi gond. De akkor fogadja el, hogy esetleg bizonyos helyekre nem mehet csak úgy. És ha elvárja, hogy mások ne beszéljék önt az oltásra, akkor ön se beszéljen le senkit róla.

  • User
   Dátum: 2021. április 20., 14:09
   ÉRTÉKELÉS: 8

   1. A rák nem 60 éve létezik. 2. Az utóbbi évtizedekben nagyon sokat fejlődött a rákkutatás, sok beteget meg tudnak már gyógyítani. Ezt mint volt rákbeteg mondom. 3. A covidra nem találtak még gyógyszert, ahogy sok más vírusos betegségre sem (pl. influenza). 4. A jó hír az, hogy létezik védőoltás, és nem csak covidra.

 • User
  Dátum: 2021. április 21., 12:25
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Orvosok mondják, akiket elfojt a mainstream, ami a gyógyszeripar kezében van. Többek között a PC-teszt feltalálója. És nem,, laposföldhívő gyíkember”orvosok, ahogy a másként gondolkodókat előszeretettel megbélyegzik, hanem óriási nevek, a lista hosszabb, mint gondolná. Nem minden orvos feküdt le a WHO-nak,sok infó található a világ híres tanszékvezető orvosainak véleményéről, csak nálunk csak az, amerikai”, orvosokat és,, brit” tudósokat szólaltatnak meg…

  • User
   Dátum: 2021. április 21., 19:43
   ÉRTÉKELÉS: -1

   A PCR teszt feltalálója mondott még sok érdekeset… Amiért ő nem arra szánta, attól még működhet. Nem az első dolog, amit nem arra használnak, amire kifejlesztették. Mondjuk a Viagra-t se, hogy már a Pfizer-nél maradjunk. 🙂 Einstein se hitt mindenben az általa is kidolgozott kvantummechanikában, aztán kiderült, hogy mégis másoknak volt igaza. Sokáig nem akarta elfogadni a véletlenszerűséget a fizikában.

   Melyik hiteles orvos mondja, hogy (nem is tudom mit, mert nem tiszta mire válaszolt). Mondjuk, melyik mondja, hogy leépíti az oltás az immunrendszert. Várom a hosszú listát.