Felhívás!

48 napig biciklizett egy görög egyetemista, hogy hazajusson

48 napig biciklizett egy görög egyetemista, hogy hazajusson Külföld

Kleon Papadimitriou, egy 20 éves görög egyetemi hallgató, 3500 kilométert tett meg kerékpárral, hogy Skóciából Görögországba érjen, miután a világjárvány miatt törölték az összes repülőjáratot, tájékoztat a CNN.

A fiatalembernek 48 napra volt szüksége ahhoz, hogy célba érjen a skót Aberdeen városából. Papadimitriou március végén döntött úgy, hogy hazamegy, látva, hogy a helyzet rosszabbodik. Három járatra is vásárolt jegyet, de mindegyiket lemondták.

„Április elején jöttem rá, hogy egy hónapot még biztosan Aberdeenben kell töltenem” – mondta.

Aztán azt találta ki, hogy kerékpáron jut el Görögországba. 2019-ben részt vett egy kerékpárversenyen, amelyre néhány hétig edzett, de ez volt az egyetlen tapasztalata. Miután áttanulmányozta a helyzetet, arra jutott, hogy képes megtenni az utat két keréken.

Vásárolt egy kerékpárt, és elmondta a szüleinek, barátainak, hogy mire készül. Apja beleegyezett, azzal a feltétellel, hogy az út alatt használjon egy megfigyelő alkalmazást, amelyen keresztül követni tudják, hogy merre jár.

Élelemmel, sátorral és hálózsákkal felfegyverkezve, május 10-én Klein elindult Athénba. A CNN-nek elmondta, hogy napi 55-120 kilométert tett meg, először Angliába ment át, majd onnan Hollandiába. Néhány napig kerékpározott a Rajna mentén Németországban, áthaladt Ausztrián, majd az olasz partokat követte, ahonnan hajóval eljuthatott a görög Patras kikötőbe. Onnan biciklivel ment tovább Athénig.

Az út során mezőkön, erdőkben táborozott. Minden nap végén leírta az útvonalat, amelyet aznap megtett, illetve eltervezte a másnapit, emellett pedig beszélgetett szüleivel, barátaival. Az idő során egyre többen értesültek missziójáról és követni kezdték.

Ha olyan helyen haladt át, ahol ismerősei voltak, akkor azoktól kért szállás és zuhanyzási lehetőséget. „Introvertált emberként kénytelen voltam kimozdulni a komfortzónámból, abban az értelemben, hogy ha nem tettem meg számomra kellemetlen dolgokat, akkor nem volt ahol aludnom, nem volt innivalóm” – mesélte.

Június 27-én, csaknem 50 nappal az utazás kezdete után, Kleon hazaérkezett Athénba, ahol a család, a barátok, valamint idegenek várták, akik figyelemmel követték az útját.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.