Felhívás!

11 évesen már 210 centi magas egy kínai lány

11 évesen már 210 centi magas egy kínai lány Külföld

Zhang Ziyu egy 11 éves kínai kislány, aki most hatodik osztályos, de már most olyan magas, mint egy profi kosárlabdázó. Sőt, még magasabb is az amerikai sztárkosarasnál, LeBron Jamesnél.

Az, hogy Zhang Ziyu ilyen magasra nőtt, részben szülei örökségének köszönhető – a kislány anyja és apja ugyanis profi kosaras. Az Odditycentral.com szerint viszont még ilyen genetikai háttérrel is szokatlan, hogy egy fiatal lány több mint 2 méteres legyen.

A kínai lány az első osztályt 160 centisen kezdte, amivel jóval túlnőtte a 140 centi körüli átlagmagasságú kortársait.

Zhang Ziyunak LeBron James a példaképe, és jó úton jár, hogy belőle is profi kosaras legyen. A fiatal lányt ugyanis nagyon tehetségesnek tartják. Édesanyja szerint ez már az első edzésen megmutatkozott. Zhang Ziyu az apjával játszott egy meccset, és anélkül, hogy bárki megtanította volna rá, felvett egy olyan testhelyzetet, amit a profi védekező játékosok szoktak.

A világ legmagasabb kislányának Guinness-rekordját egy 12 éves, 188 centis gyerek tartja. Zhang Ziyu csak akkor taszíthatja őt le a trónról, ha hivatalosan is felvételt nyer a rekordok könyvébe.

(Origo)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások