Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jövő kedden szavaznak Tăriceanu mentelmi jogának felfüggesztéséről

Jövő kedden szavaznak Tăriceanu mentelmi jogának felfüggesztéséről Románia

Jövő kedden szavaz a szenátus jogi bizottsága a korrupcióellenes ügyészség (DNA) igényléséről, amelyben a Călin Popescu-Tăriceanu házelnök elleni bűnvádi eljárás elindításának engedélyezését kérik – közölte Robert Cazanciuc szakbizottsági elnök.

A szenátus jogi bizottsága kedden zárt ajtók mögött hallgatta meg az ügyben Călin Popescu-Tăriceanut. A hozzávetőlegesen egyórás ülés után Cazanciuc azt mondta, a házelnök ügyvédje hétfő reggelig írásban is benyújtja a bizottsághoz a testület tagjainak kérdéseire adott válaszokat és védence álláspontját, ezek, illetve a meghallgatáson elhangzottak fényében a jövő keddi ülésen megvizsgálja a szakbizottság a vádhatóság által benyújtott anyagot, majd szavaz a büntetőeljárás elindításának engedélyezésére irányuló DNA-kérésről.

Hirdetés
Hirdetés

A korrupcióellenes ügyészek november 7-én kérték a szenátustól Călin Popescu-Tăriceanu mentelmi jogának megvonását.

A DNA szerint a felsőház elnöke 2007-ben és 2008-ban, miniszterelnöki mandátuma idején, közvetett módon 800.000 dollárnyi anyagi juttatást kapott egy osztrák cégtől.

A házbizottság december 10-ét szabta meg határidőként a jogi bizottságnak a DNA-kérés elbírálására, majd a jelentés a plénum napirendjére kerül.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük