Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sepsiszentgyörgyi cukrász nyert aranyat a luxemburgi világbajnokságon

Sepsiszentgyörgyi cukrász nyert aranyat a luxemburgi világbajnokságon Kovászna megye

Farkas Ferenc sepsiszentgyörgyi cukrászmester egy arany- és egy bronzéremmel tért haza az Expogast gasztronómiai világbajnokságról, melyet nemrég tartottak Luxemburgban.

Farkas Ferenc az Agerpresnek elmondta, az aranyat több, kelt tésztából készült termékért kapta, a bronzot pedig egy csokoládéból és marcipánból készült kompozícióval érdemelte ki, melynek témája a bolygó megőrzése volt.

„Az öt versenynap során 75 ország mintegy 8.000 versenyző tette próbára magát, különböző kategóriákban. Én a kelt tésztából készült művészeti alkotások kategóriájába egy faragott kapuval, hagyományos edényekkel és bútorokkal, szőnyegekkel, illetve népviselettel neveztem be. Ezekkel aranyérmet nyertem, a földgömbbel pedig bronzot” – mondta el a cukrászmester.

Hirdetés
Hirdetés

Farkas Ferenc közel két évtizede űzi a cukrászmesterséget, az utóbbi években pedig számos országos és nemzetközi versenyen szerzett díjat a Diószegi pékség képviseletében.

A GastroPan nemzetközi sütőipari, cukrászati és vendéglátóipari szakmai kiállításon három egymást követő évben nyerte el az első helyet különböző művészi kreációkkal, például a sinaia-i Peles Kastély miniatűr másával (fotónkon).

„Közel két hónapot dolgozott ezért a luxemburgi versenyért és nagyon örülök ennek az eredménynek. (…) Ez egy nagyon nagy teljesítmény, hírnevet hoz a pékségünknek és Romániának egyaránt” – nyilatkozta az Agerpresnek Diószegi László, a Diószegi pékség tulajdonosa.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások