Hirdetés
Hirdetés

Van emberünk

A nyári missziókra felkészítő képzésünket június 22–23-án tartottuk Ikafalván. Önkénteseink szombaton érkeztek a település faluházéba. Rövid ismerkedés után a református templomban tartott a szolgálatra ráhangoló áhítatot missziónk vezetője, Bardócz Csaba lelkész.

A Keskeny út vezetője az elméleti missziós módszerek, tapasztalatok átadása után a gyakorlati kivitelezésére helyezte a hangsúlyt. A képzésen résztvevők végigjárták Ikafalva utcáit, és szóba elegyedtek az emberekkel, és igyekeztek úgy irányítani a társalgást, hogy az Istenről, a hitről is beszélgessenek. Az önkénteseket is meglepte, hogy az ikafalviak mennyire nyitottak a spontán beszélgetésre, és mennyire vendégszerető emberek. A sok kellemes visszajelzésen felbuzdulva vasárnap reggel is sor került egy rövid falumisszióra, majd az Isten házába folytatódott a program.

A templomban egy rendkívüli istentiszteletre került sor, ahol csapatunk tagjai Bálint Gyopár és Dénes Dorottya hangszeres kísérete mellett énekeltek. A csoport másik része az ikafalvi gyerekeknek és az Ikafalván táborozó sepsiszentgyörgyi Waldorf-iskolásoknak tartott vasárnapi iskolát. Vasárnap délelőtt Bardócz Tímea a Láthatatlan színházról vezetett egy műhely munkát. Ebéd után a nyári programok, kiemelten a tusványosi program részleteit, feladatait beszéltük meg.

Hálásak vagyunk, hogy úgy vághatunk neki a nyári feladatoknak, hogy „van emberünk”, rengeteg önkéntesünk van. Köszönjük a csernátoni polgármesteri hivatalnak, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a faluházát, köszönjük a Communitas Alapítvány és az RMDSZ támogatását a program kivitelezéséhez. Július 24–27. között a Tusványoson várjuk a Keskeny út sátorba azokat, akik érdeklődnek programjaink iránt.

(A Keskeny út misszió sajtószolgálata)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük